settings icon
share icon
Întrebare

De ce există atât de multe religii? Toate religiile conduc înspre Dumnezeu?


Existența atâtor religii și pretenția că toate conduc înspre Dumnezeu fără îndoială că stârnește confuzie în mintea multora care caută cu seriozitate adevărul despre Dumnezeu, rezultatul fiind uneori acela că unii își pierd orice nădejde de a ajunge vreodată la adevărul absolut în privința acestui subiect sau sfârșesc adoptând pretenția universalistă că toate religiile conduc înspre Dumnezeu. Desigur, scepticii dau existența atâtor religii ca exemplu că fie nu poți să Îl cunoști pe Dumnezeu, fie că pur și simplu Dumnezeu nu există.

Romani 1.19-21 conține explicația biblică pentru existența atâtor religii. Adevărul lui Dumnezeu este văzut și cunoscut de fiecare ființă umană, pentru că Dumnezeu a făcut să fie așa. În loc să accepte adevărul cu privire la Dumnezeu și să se supună în fața Lui, majoritatea oamenilor îl resping și caută propriul lor mod de a-L înțelege pe Dumnezeu. Dar acest lucru nu duce la iluminare cu privire la Dumnezeu, ci la o gândire deșartă. Și aici găsim baza pentru multitudinea de religii.

Mulți oameni nu vor să creadă într-un Dumnezeu care pretinde neprihănire și moralitate, astfel că inventează un dumnezeu care nu vine cu astfel de pretenții. Mulți oameni nu vor să creadă într-un Dumnezeu care declară că este imposibil pentru oameni să-și câștige intrarea în cer. Așadar, inventează un dumnezeu care-i acceptă pe oameni în cer dacă aceștia au respectat anumiți pași, au urmat anumite reguli și/ori s-au supus anumitor legi, măcar cum au putut ei mai bine. Mulți oameni nu vor o relație cu un Dumnezeu care este suveran și atotputernic. Prin urmare, și-L imaginează pe Dumnezeu ca fiind mai mult o forță mistică, decât un conducător personal și suveran.

Existența acestei multitudini de religii nu este o dovadă împotriva existenței lui Dumnezeu sau o dovadă că adevărul cu privire la Dumnezeu nu este clar. Mai degrabă, existența atâtor religii demonstrează faptul că omenirea L-a respins pe adevăratul Dumnezeu. Oamenii L-au înlocuit cu dumnezei care sunt mai pe placul lor. Aceasta este o inițiativă periculoasă. Dorința de a-L recrea pe Dumnezeu după chipul și asemănarea noastră vine din natura păcătoasă din noi – o natură care, în cele din urmă, va „secera putrezirea” (Galateni 6.7-8).

Toate religiile duc la Dumnezeu? De fapt, ele duc. Toate, mai puțin una, duc la judecata Sa. Una singură – creștinismul – duce la iertare și la viață veșnică. Indiferent de ce religie îmbrățișează, după moarte toți Îl vor întâlni pe Dumnezeu (Evrei 9.27). Toate religiile duc la Dumnezeu, dar numai o religie va avea ca rezultat acceptarea lui Dumnezeu, pentru că numai prin mântuirea Lui, prin credința în Isus Cristos se poate cineva apropia cu încredere de El. Hotărârea de a îmbrățișa adevărul cu privire la Dumnezeu este importantă pentru un motiv simplu: veșnicia este un timp îngrozitor de lung ca să-ți permiți să greșești. De aceea o gândire corectă cu privire la Dumnezeu este atât de critică. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce există atât de multe religii? Toate religiile conduc înspre Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries