settings icon
share icon
Întrebare

De ce a aștepta după Dumnezeu a atât de dificil?

Răspuns


Așteptarea după Dumnezeu nu e doar dificilă, ci uneori pare imposibilă. Vrem ca lucrurile să se întâmple la timpul nostru, potrivit cu planurile noastre. Dar Dumnezeu nu operează după orarul nostru și când ne așteptăm la acest lucru urmează dezamăgirea. Dumnezeu are o perspectivă mult mai mare asupra evenimentelor vieții, și perspectiva, planurile și orarul Lui sunt perfecte și sfinte, fiindcă El e perfect și sfânt. Psalmistul ne spune: „Căile lui Dumnezeu sunt desăvârșite.” (Psalmul 18.30) Deoarece căile lui Dumnezeu sunt „desăvârșite”, putem avea încredere că orice face – și oricare e timpul Lui – e perfect, de asemenea.” Când ajungem să pricepem acest fapt, așteptarea după Dumnezeu nu numai că devine mai puțin dificilă, ci de fapt devine îmbucurătoare.

Promisiunile lui Dumnezeu sunt clare în această privință – dacă Îl așteptăm pe Dumnezeu, ne va reînnoi puterea (Isaia 40.31). Dar suntem oameni și trăim într-o cultură care cere totul acum sau chiar pentru ziua de ieri. De aceea așteptarea după Dumnezeu e un lucru dificil. Uneori rugăciunile pe care le înălțăm la Domnul oștirilor primesc răspuns imediat, și acest lucru ne încurajează să avem mai multă încredere și siguranță. Totuși, uneori după o perioadă de timp, Dumnezeu ne testează credința, și atunci ne putem zbuciuma în mod real. Acest lucru se întâmplă când lucrurile se îngreunează și când ne întrebăm dacă Domnul ascultă cu adevărat rugăciunea noastră.

Apostolul Pavel îndeamnă Biserica din Filipi să nu se îngrijoreze privitor la nimic (Filipeni 4.6). Anxietatea în credincios sugerează lipsa credinței și acest lucru Îl întristează pe Dumnezeu, nu numai pentru că nu vrea să ne îngrijorăm pentru nimic, ci și pentru că știe că neliniștile noastre izvorăsc dintr-o înțelegere incompletă a cine este El.

Un aspect crucial al naturii și al caracterului lui Dumnezeu și atributul care ne va face în stare să așteptăm cu răbdare după El cu încredere deplină este suveranitatea Lui. Suveranitatea lui Dumnezeu e definită ca fiind controlul Lui complet și total independent asupra oricărei creaturi, a oricărui eveniment și a oricăror circumstanțe în fiecare moment al istoriei. Nefiind supus nimănui, nefiind influențat de nimeni și fiind absolut independent, Dumnezeu face ceea ce vrea, numai cum vrea, întotdeauna cum vrea și nimic nu I se poate împotrivi: „Eu am vestit de la început ce are să se întâmple și cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: «Hotărârile Mele vor rămâne în picioare și Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea.»” (Isaia 46.10) Odată ce pătrundem această înțelegere, așteptarea după Dumnezeul nostru perfect, ca să lucreze și să acționeze la timpul Lui perfect nu numai că ne face în stare să așteptăm cu răbdare, ci ne și permite să așteptăm cu încredere.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce a aștepta după Dumnezeu a atât de dificil?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries