settings icon
share icon
Întrebare

Are nevoie Dumnezeu de noi?

Răspuns


Dumnezeu e sfânt, veșnic, atotputernic și autosuficient. El nu are nevoie de nicio ființă creată, dar noi avem nevoie de El. Toată creația e dependentă de viața pe care numai Dumnezeu o susține. „Tu faci să crească iarba pentru vite” și „Toate aceste viețuitoare Te așteaptă, ca să le dai hrana la vreme. ... Le iei Tu suflarea, ele mor și se întorc în țărâna lor.” (Psalmul 104.14, 27, 29)

Dumnezeu, de cealaltă parte, nu e dependent de nimeni și de nimic. Nu duce nicio lipsă, nu cunoaște limitări și nu experimentează deficiențe. El e „Eu sunt Cel ce sunt”, fără nicio rezervă sau excepție (Exodul 3.14). Dacă ar avea nevoie de ceva să Se mențină viu sau să Se simtă împlinit, nu ar fi Dumnezeu.

Așadar Dumnezeu nu are nevoie de noi. Dar, uimitor, ne iubește cu pasiune și în bunătatea Lui vrea să trăim împreună cu El pentru totdeauna. Astfel că, cu 2.000 de ani în urmă, Dumnezeu Însuși a îmbrăcat un trup, a venit pe pământ și Și-a dat viața ca ispășire pentru păcatul nostru și pentru a-Și demonstra dragostea profundă pentru noi. A plătit prețul suprem pentru a ne împăcat cu El Însuși și nimeni nu plătește un astfel de preț imens pentru ceva ce nu vrea sau nu prețuiește.

Isus cu siguranță a știut ce I se va întâmpla la finalul lucrării Lui pământești (Marcu 8.32, Ioan 18.4). În agonia Lui în Ghetsimani, în timp ce Se ruga cu privire la chinurile care în curând se vor abate asupra Lui, din frunte Îi picura sudoare prefăcută în sânge (Luca 22.44). Și cu siguranță Isus știa foarte bine profeția din Isaia 52.14: „Atât de schimonosită Îi era fața și atât de mult se deosebea înfățișarea Lui de a fiilor oamenilor...” Fiul omului a fost sfâșiat până la os, până acolo încât nu a mai semănat cu o ființă umană. Și acea tortură a fost urmată de ceva și mai cumplit, crucificarea în sine, cea mai dureroasă și îngrozitoare metodă de execuție concepută vreodată.

În timp ce Isus stătea atârnat pe cruce, Tatăl Său din cer Și-a întors Fața de la El. Habacuc 1.13 confirmă că ochii lui Dumnezeu „sunt așa de curați că nu pot să vadă rău”. În acel moment, Cristos strigă: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27.46)

Acesta este prețul pe care Dumnezeu l-a plătit pentru noi și în acest fel știm că ne iubește. Datorită acestei iubiri incredibile și nemeritate pentru noi, păcătoșii neascultători, ni se oferă viață veșnică. Mântuirea este un dar, dat fără plată celor care îl cer, pe baza jertfei uluitoare și voluntare a singurului Dumnezeu adevărat. Romani 5.8 spune: „Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Cristos a murit pentru noi.”

Odată uniți cu Cristos, nimic nu ne poate despărți de El. Romani 8.38-39: „Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Cristos, Domnul nostru.”

Cei care cred în Cristos sunt înnoiți. Înțelegem profunzimea dragostei Lui pentru noi: „Am fost răstignit împreună cu Cristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.” (Galateni 2.20)

Și tu poți să te cufunzi în dragostea veșnică a lui Dumnezeu pentru tine și să cunoști siguranța vieții veșnice. Continuă să citești aici pentru a afla ce înseamnă să-L primești pe Cristos ca Salvator al tău personal.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Are nevoie Dumnezeu de noi?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries