settings icon
share icon
Întrebare

A fost apostolul Pavel căsătorit?

Răspuns


Biblia nu spune niciodată dacă Pavel a fost căsătorit sau nu. Unii cred că a fost la un moment dat, bazându-se pe ceea ce a spus în 1 Corinteni 9:5: "N-avem dreptul să ducem cu noi o soră, care să fie nevasta noastră, cum fac ceilalţi apostoli şi fraţii Domnului, şi Chifa?" Dacă Pavel a fost căsătorit la un moment dat, probabil că soția sa a decedat, având în vedere că nu o menționează niciodată în niciuna dintre scrierile sale. Pavel a declarat că avea darul celibatului în 1 Corinteni 7:1-7.

Declarația lui Pavel către cei necăsătoriți și văduvele din Biserica din Corint demonstrează că el nu era căsătorit în momentul în care a scris scrisoarea: "Celor neînsuraţi şi văduvelor, le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine. Dar, dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească, pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă." (1 Corinteni 7:8-9) În mod clar, el nu era căsătorit în acel moment, iar dacă s-a căsătorit după aceea sau nu este, de asemenea, o chestiune de speculație.

Unii cred că apostolul Pavel a fost căsătorit, deoarece istoria ne spune că un membru al Sinedriului trebuia să fie căsătorit. Cu toate acestea, Pavel nu a declarat niciodată că a fost membru al Sinedriului. Cu siguranță părea să fie pe cale: "Eram mai înaintat în religia iudeilor decât mulţi din neamul meu de o vârstă cu mine. Eram însufleţit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămoşeşti." (Galateni 1:14) Cu toate acestea, este posibil ca Pavel să nu fi avansat atât de mult înainte de a se converti la Hristos.

Deci, a fost apostolul Pavel căsătorit? Este posibil să fi fost căsătorit la un moment dat, dar, din nou, Biblia nu o spune în mod categoric.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A fost apostolul Pavel căsătorit?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries