settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre apăsarea demonică?

Răspuns


Există dovadă biblică consistentă că un creștin nu poate fi posedat demonic. Însă atunci apare întrebarea legată de ce influență/putere poate avea un demon peste un creștin. Mulți învățători ai Bibliei descriu influența demonică asupra creștinului ca fiind „apăsare demonică", ca să o distingă de posesiune.

Biblia spune că Cel rău caută să-i înghită pe credincioși (1 Petru 5.8) și Satan și demonii lui „uneltesc" împotriva creștinilor (Efeseni 6.11). Așa cum Satan a încercat cu Isus (Luca 4.2), forțele demonice ne ispitesc să păcătuim și se opun eforturilor noastre de a asculta de Dumnezeu. Dacă creștinul le permite demonilor să aibă succes în atacul lor, de aici rezultă apăsarea. Asuprirea demonică se întâmplă atunci când un demon este victorios temporar asupra creștinului, ispitindu-l cu succes să păcătuiască și împiedicându-i capacitatea de a-i sluji lui Dumnezeu cu o mărturie puternică. Dacă creștinul continuă să permită apăsarea demonică în viața lui, aceasta poate crește până în punctul în care demonul să aibă o influență foarte puternică asupra gândurilor,a comportamentului și a spiritualității creștinului. Creștinii care permit păcatul continuu se expun la o apăsare din ce în ce mai mare. Pentru a restabili părtășia cu Dumnezeu, e nevoie de mărturisire și pocăirea de păcat, și apoi, acest lucru va înfrânge puterea influenței demonice. Apostolul Ioan ne oferă o mare încurajare în acest domeniu: „Știm că oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzește și cel rău nu se atinge de el." (1 Ioan 5.18)

Creștinul are întotdeauna la dispoziție puterea de a birui și de a obține eliberarea de apăsarea demonică. Ioan afirmă: „Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume." (1 Ioan 4.4) Puterea Duhului Sfânt care locuiește în noi (Romani 8.9) ne stă întotdeauna la dispoziție ca să biruim apăsarea demonică. Niciun demon, nici Satan însuși nu-l poate împiedica pe un creștin să se supună Duhului Sfânt și, prin urmare, să biruiască apăsarea demonică. Petru îi încurajează pe credincioși să se împotrivească Diavolului, stând „tari în credință" (1 Petru 5.9). A fi tari, neclintiți în credință înseamnă să ne bazăm pe puterea Duhului Sfânt, ca să ne împotrivim influenței demonice. Credința este consolidată prin disciplinele spirituale de a te hrăni din Cuvântul lui Dumnezeu, de a te ruga cu stăruință și de a avea părtășii în evlavie. Întărirea credinței noastre prin aceste mijloace ne permite să ne luăm scutul credinței, cu care vom putea „stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău" (Efeseni 6.16).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre apăsarea demonică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries