settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot găsi mângâiere și pace când am pierdut pe cineva drag?

Răspuns


Dacă ai pierdut prin moarte pe cineva drag, știi că e o experiență dureroasă. Isus a înțeles durerea pierderii cuiva apropiat inimii. În cartea Ioan (11.1-44), aflăm că Isus a pierdut o persoană dragă numită Lazăr. Isus a fost profund mișcat și a plâns pierderea prietenului Său. Istorisirea aceasta însă nu se termină cu lacrimi. Isus știa că posedă puterea de a-L învia pe Lazăr din morți. Isus a spus: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.” (Ioan 11.25) Isus a biruit moartea prin învierea Lui. E o alinare să știi că moartea nu e sfârșitul pentru cei care cred. Cei care Îl cunosc pe Isus ca Mântuitor vor avea viața veșnică (Ioan 10.28). Dumnezeu a pregătit o casă nouă pentru noi, unde nu va mai fi moarte, lacrimi sau durere (Apocalipsa 21.1-4).

Chiar dacă suntem asigurați că persoana dragă nouă e într-un loc mai bun, tot experimentăm durerea absenței ei de pe pământ. E potrivit să jelești pierderea celui drag. Isus a plâns datorită morții lui Lazăr, chiar dacă știa că-l va readuce la viață. Dumnezeu nu Se teme de emoțiile sau întrebările noastre. Putem arunca asupra Lui poverile noastre și să ne încredem în dragostea Lui că ne va da încurajare și alinare (1 Petru 5.7). Ne putem aminti multele lucruri bune legate de cei dragi care nu mai sunt și să ne bucurăm de faptul că am avut ocazia să facem parte din viața lor. Putem împărtăși istorisiri despre impactul pe care l-au avut cei dragi în viața noastră. Poate ne va aduce alinare să facem unele lucruri care le plăceau aparte celor dragi sau să petrecem timp amintindu-ne despre cei dragi care nu mai sunt împreună cu alte rude apropiate și cu prieteni. Putem, de asemenea, să onorăm amintirea lor trăindu-ne viața într-un mod care Îi aduce cinste și glorie lui Dumnezeu.

E important să ne amintim că Dumnezeu este în mod suprem sursa noastră de alinare (2 Corinteni 7.6). Deși este bine să ne amintim de cei dragi care nu mai sunt și să onorăm influența lor în viața noastră, Biblia arată clar că nu trebuie să ne rugăm la cei dragi decedați sau să le aducem închinare de vreun fel. În schimb, aducem rugăciunile noastre înaintea lui Dumnezeu și Îi cerem alinare și vindecare. Biblia ne spune că Dumnezeu este părintele îndurărilor și că ne va da mângâiere în toate necazurile noastre (2 Corinteni 1.3-4). Fii sigur că Dumnezeu te iubește și că înțelege cât de mult suferi. Aleargă la adăpostul Celui Atotputernic, unde vei afla dulce odihnă (Psalmul 91.1-2).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot găsi mângâiere și pace când am pierdut pe cineva drag?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries