settings icon
share icon
Întrebare

Profețește Biblia că va fi un al Treilea Război Mondial înainte de vremurile sfârșitului?

Răspuns


Nu e nicio îndoială că războiul mondial va face parte din viitor. Ezechiel prevestește bătălia lui Gog și a lui Magog, care va avea loc chiar înainte de Necazul cel mare sau cândva aproape de jumătatea lui (Ezechiel 38-39). Cristos a arătat clar că va avea loc război înainte de a doua Lui venire (Matei 24.4-31). Unii susțin că Isus vorbește în mod general despre epoca Bisericii în versetele 4-14 și despre perioada Necazului celui mare (începutul și mijlocul lui) în versetele 15-31. Alții cred că, în acest pasaj, Cristos vorbește numai despre perioada de șapte ani a Necazului celui mare. Cu toate că versetele 4-14 par să ofere descrieri generale, ele merg în paralel cu descrierea dată mai devreme, în Apocalipsa 6.1-8, care consemnează detalii privitoare la începutul Necazului celui mare. Matei 24.6-7 spune că vor fi „războaie și vești de războaie ... un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăție, împotriva altei împărații”.

Viitorul va vedea cel puțin încă un război mondial. Totuși, niciunde în Scriptură nu ni se spune că va exista numai un anumit număr de războaie mondiale. Primul și al Doilea Război Mondial nu sunt menționate în mod specific în Scriptură, nici un posibil al treilea Război Mondial. Numai ultimul război e menționat în detaliu, lucru care lasă liber pentru oricare altele înainte de acel timp.

Începând cu Apocalipsa 6, apostolul Ioan consemnează ceea ce a văzut cu privire la viitor. Războiul se găsește în acest capitol și continuă să fie parte din evenimentele în desfășurare până la a doua venire a lui Cristos din capitolul 19 (Apocalipsa 6.2, 4, 12.7, 13.4, 7, 16.14, 17.14, 19.11, 19).

Apocalipsa 19.11 spune: „El [Cristos] judecă și Se luptă cu dreptate.” Apocalipsa 19.19 spune că Ioan a „văzut fiara și pe împărații pământului și oștile lor, adunate ca să facă război cu Cel ce ședea călare pe cal (Cristos) și cu oastea Lui”. Acest lucru descrie în mod clar un război mondial. Cel biruitor e Cristos, care îi prinde pe fiară/Anticrist și pe prorocul mincinos și îi aruncă în iazul de foc și distruge armatele care i-au urmat (Apocalipsa 19.20-21). Nu e nicio îndoială cu privire la rezultat – neprihănirea va triumfa, atunci când Cristos, Împăratul împăraților și Domnul domnilor îi va înfrânge pe toți cei care I s-au opus.

După cei 1.000 de ani de domnie a lui Cristos, va mai fi o altă revoltă care poate avea proporțiile unui război mondial. Înainte de împărăția milenară, Satan va fi legat, și apoi, după mileniu, va fi eliberat. Imediat el va conduce o rebeliune în rândul oamenilor de pe pământ. Cristos va înfrânge această revoltă și îl va judeca definitiv pe Satan, aruncându-l în iazul de foc, așa cum a făcut cu fiara/Anticristul și prorocul mincinos (Apocalipsa 20.7-10).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Profețește Biblia că va fi un al Treilea Război Mondial înainte de vremurile sfârșitului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries