settings icon
share icon
Întrebare

Cum să ajung să fiu drept înaintea lui Dumnezeu?

Răspuns


Pentru a ajunge să fim “drepţi” înaintea lui Dumnezeu, trebuie mai întâi să înţelegem ce este “greşit” în prezent. Răspunsul este păcatul. “Nu este nici unul care să facă binele, niciunul măcar” (Psalmul 14:3). Noi toţi ne-am răzvrătit împotriva poruncilor lui Dumnezeu; “noi rătăceam cu toţii ca nişte oi” (Isaia 53:6).

Vestea proastă este că pedeapsa pentru păcat este moartea. “Sufletul care păcătuieşte acela va muri” (Ezechiel 18:4). Vestea bună este că Dumnezeul cel iubitor ne-a căutat ca să ne aducă mântuirea. Iisus a spus că scopul venirii Sale în lume a fost “să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10), şi apoi l-a reafirmat ca împlinit atunci când a murit pe cruce: “S-a sfârşit!” (Ioan 19:30).

Dacă vrei să ai o relaţie corectă cu Dumnezeu începe prin a conştientiza starea ta de păcat. După aceasta, urmează mărturisirea în umilinţă a păcatului înaintea lui Dumnezeu (Isaia 57:15) apoi angajamentul de a părăsi păcatul. “Prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire” (Romani 10:10).

Această pocăinţă trebuie însoţită de credinţă. Şi anume de credinţa că sacrificiul lui Iisus prin moartea Lui pe cruce, precum şi învierea Lui minunată Îl fac să devină Mântuitorul tău personal. “Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit” (Romani 10:9). O serie de multe alte pasaje ne vorbesc despre necesitatea de a avea credinţă, cum ar fi Ioan 20:27; Faptele Apostolilor 16:31; Galateni 2:16; 3:11, 26; şi Efeseni 2:8.

A fi drept înaintea lui Dumnezeu ţine de răspunsul pe care îl dai la ceea ce Dumnezeu a făcut în locul tău. El a trimis pe Iisus Mântuitorul, L-a jertfit pentru a te elibera de păcate (Ioan 1:29), şi tot El îţi oferă acum promisiunea că : “oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit” (Faptele Apostolilor 2:21).

O ilustraţie grăitoare a pocăinţei şi iertării este dată în parabola fiului rătăcitor (Luca 15:11-32). Fiul cel tânăr şi-a risipit darul primit de la tatăl său păcătuind în mod ruşinos (versetul 13). Când a admis că a greşit păcătuind, el s-a decis să se întoarcă acasă (versetul 18). A presupus că nu va mai fi considerat fiu de către tatăl său (versetul 19), dar s-a înşelat. Tatăl şi-a iubit fiul rebel la fel ca întotdeauna (versetul 20). Totul a fost iertat, după care a urmat o sărbătoare (versetul 24).

Dumnezeu este bun pentru că Îşi împlineşte promisiunile, inclusiv promisiunea de a ierta. “Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă, şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit” (Psalmul 34:18).

Dacă doreşti să fii iertat de Dumnezeu, iată o rugăciune care te va ajuta. Totuşi ţine minte: rostirea acestei rugăciuni sau a oricărei alte rugăciuni nu te va mântui. Numai credinţa în Hristos te poate mântui de păcate. Această rugăciune este numai o modalitate de a exprima credinţa ta în El şi de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru că ţi-a dăruit mântuirea. “Doamne, ştiu că am păcătuit împotriva Ta şi că merit pedeapsa. Cred că Iisus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu, astfel ca eu să pot fi mântuit prin credinţa în El. Mă întorc acum de la păcatele mele şi îmi pun întreaga mea credinţă în Tine pentru mântuire. Îţi mulţumesc pentru harul Tău minunat şi pentru iertarea de păcate – darul vieţii veşnice! Amin!”

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum să ajung să fiu drept înaintea lui Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries