settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre adopție?

Răspuns


Darea de copii înspre adopție poate fi o alternativă din dragoste pentru părinții care, din diverse motive, nu sunt în stare să își îngrijească copiii. Poate fi de asemenea un răspuns la rugăciune pentru multe cupluri care nu pot avea proprii lor copii. Pentru unii, adopția este o chemare de a-și spori impactul ca părinți, mărindu-și familia cu copii care nu sunt ai lor din punct de vedere biologic. În toată Scriptura se vorbește în mod favorabil despre adopție.

Cartea Exodul istorisește despre o femeie evreică, pe nume Iochebed, care a născut un fiu în vremea în care faraon le ordonase ca toți nou-născuții evrei de parte bărbătească să fie omorâți (Exodul 1.15-22). Iochebed a luat un coș, l-a impermeabilizat și i-a dat drumul copilului pe râu în jos cu coșulețul. Una dintre fiicele lui faraon a observat coșul și a recuperat copilul. În cele din urmă, l-a adoptat în familia regală și i-a dat numele Moise. El a devenit un slujitor credincios și binecuvântat al lui Dumnezeu (Exodul 2.1-10).

În cartea Estera, o fată frumoasă, pe nume Estera, care fusese adoptată de către verișorul ei după moartea părinților ei, a devenit regină și Dumnezeu a folosit-o pentru a aduce eliberare pentru poporul evreu. În Noul Testament, Isus Cristos a fost conceput de la Duhul Sfânt, și nu din sămânță bărbătească (Matei 1.18). El a fost „adoptat” și crescut de către soțul mamei Sale, Iosif, care L-a luat pe Isus ca pe propriul lui copil.

Odată ce Îi dăm lui Cristos inima noastră, crezând și încrezându-ne numai în El pentru mântuire, Dumnezeu spune că devenim parte din familia Lui – nu prin procesul natural de concepere umană, ci prin adopție. „Și voi n-ați primit un duh de robie, ca să mai aveți frică; ci ați primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: «Ava!, adică: Tată!»” (Romani 8.15). În mod asemănător, aducerea unei persoane în familie prin adopție se face în urma unei alegeri și din dragoste. „Ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Cristos, după buna plăcere a voii Sale” (Efeseni 1.5). Așa cum Dumnezeu îi adoptă în familia Lui spirituală pe cei care Îl primesc pe Cristos ca Mântuitor, tot așa și noi ar trebui să luăm în considerare, în urma rugăciunii, să adoptăm copii în familia noastră.

În mod evident, adopția – în sens fizic și spiritual deopotrivă – este prezentată în Scriptură într-o lumină favorabilă. Cei care adoptă și cei care sunt adoptați deopotrivă au parte de o binecuvântare extraordinară, privilegiu exemplificat prin adopția noastră în familia lui Dumnezeu. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre adopție?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries