settings icon
share icon
Întrebare

Care este adevărata Evanghelie?

Răspuns


Adevărata Evanghelie este vestea bună că Dumnezeu iartă păcătoșii. Omul este prin natura lui păcătos și despărțit de Dumnezeu, fără nicio speranță pentru a remedia această situație. Dar Dumnezeu a oferit mijloacele mântuirii omului prin moartea, îngroparea și învierea Mântuitorului, Isus Cristos.

Cuvântul „evanghelie” înseamnă literal „veste bună”. Dar, pentru a înțelege cu adevărat cât de bună este această veste, trebuie să înțelegem mai întâi vestea cea rea. Ca urmare a căderii omului în Grădina Edenului (Geneza 3.6), fiecare parte a omului – mintea lui, voința, emoțiile, firea – a fost coruptă de păcat. Din cauza naturii lui păcătoase, omul nu-L caută pe Dumnezeu. El nu dorește să vină la Dumnezeu și, în fapt, mintea lui este ostilă față de Dumnezeu (Romani 8.7). Dumnezeu a decretat că soarta omului în urma păcatului este veșnicia în iad, despărțit de Dumnezeu. În iad omul plătește pedeapsa păcatului împotriva unui Dumnezeu sfânt și drept. Acest lucru ar fi o veste rea într-adevăr, în cazul în care nu ar mai exista niciun remediu.

În Evanghelie, Dumnezeu, în mila Sa, a prevăzut un remediu, un substitut pentru noi – Isus Cristos, care a venit să plătească pedeapsa pentru păcatul nostru prin jertfa Sa de pe cruce. Aceasta este esența Evangheliei pe care Pavel le-a predicat-o corintenilor. În 1 Corinteni 15.2-4, el explică cele trei elemente ale Evangheliei – moartea, îngroparea și învierea lui Cristos – în folosul nostru. Natura noastră veche a murit împreună cu Cristos pe cruce și a fost îngropată cu El. Apoi am fost înviați cu El la o viață nouă (Romani 6.4-8). Pavel ne spune să „ținem fermi” această Evanghelie adevărată, singura care salvează. A crede orice altă Evanghelie este o credință inutilă. În Romani 1.16-17, Pavel declară că adevărata Evanghelie este „puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede”, prin asta el înțelegând că mântuirea nu este obținută prin eforturile omului, ci prin harul lui Dumnezeu și prin darul credinței (Efeseni 2.8-9).

Datorită Evangheliei, prin puterea lui Dumnezeu, toți cei care cred în Cristos (Romani 10.9) nu sunt salvați doar de la iad. Noi, de fapt, primim și o natură nouă (2 Corinteni 5.17), cu o inimă schimbată, dorințe și atitudini noi, care se manifestă prin fapte bune. Aceasta este roada Duhul Sfânt produsă în noi prin puterea Lui. Faptele nu reprezintă mijlocul prin care obținem mântuirea, ci sunt dovada că o avem deja (Efeseni 2.10). Cei care sunt mântuiți prin puterea lui Dumnezeu vor arăta întotdeauna dovada mântuirii printr-o viață schimbată.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este adevărata Evanghelie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries