settings icon
share icon
Întrebare

Spune Biblia ceva despre a face din a doua căsătorie un succes?

Răspuns


Avraam este singura persoană din Biblie despre care se spune specific că s-a recăsătorit după moartea partenerei de căsnicie (Genesa 25.1), însă Biblia nu spune niciunde cum a fost a doua căsătorie a lui Avraam. Biblia nu prezintă în niciun loc în mod specific o persoană recăsătorită după divorț. Însă fie că o a doua căsătorie se datorează unei căsnicii anterioare care a sfârșit prin divorț, fie că are loc după decesul partenerului de căsnicie, există principii biblice care în mod clar se aplică pentru a face a doua căsnicie un succes.

Fie că e prima, a doua sau a treia căsnicie, soții trebuie să-și iubească jertfitor soțiile (Efeseni 5.25), iar soțiile trebuie să se supună cu bunăvoință soților lor (Efeseni 5.22). Un soț și soția lui trebuie să privească mariajul ca fiind permanent și inseparabil, în afara cazului că are loc moartea (Matei 19.6). Soțul și soția trebuie să se iubească unul pe altul, să se ierte unul pe altul și să caute să se respecte și să se înțeleagă unul pe celălalt (Efeseni 5.33, 1 Petru 3.7).

A doua căsnicie de obicei are ca rezultat amestecul familiilor, și acest lucru în sine poate genera mult stres. Principiul lăsării și al separării este deosebit de important. Căsnicia trebuie să fie prioritară față de toate celelalte relații familiale, și numai în căsnicie doi oameni devin un singur trup. Conflictele care se nasc adesea în cadrul unei familii mixte trebuie tratate în unitate.

E foarte important ca soții și soțiile în a doua căsnicie să nu compare partenerii noi de căsnicie cu cei anteriori. A face acest lucru duce la nimic altceva decât amărăciune, gelozie și așteptări nerealiste. Un partener nou de căsnicie nu e aceeași persoană cu partenerul anterior și nu trebuie să existe așteptări de la el să fie. Fie că mariajul anterior a fost extraordinar sau groaznic, emoțiile și durerile nu trebuie transferate în a doua căsnicie.

Mai presus de toate, cheia pentru a face din a doua căsnicie un succes este să-I încredințăm căsnicia lui Dumnezeu și să ne bazăm pe El pentru harul și tăria de care este nevoie. O căsnicie are scopul de a-L ilustra pe Cristos și Biserica (Efeseni 5.29-32). Numai prin Cristos poate fi o căsnicie ceea ce vrea Dumnezeu de la ea să fie. De asemenea, în orice căsnicie, când se ivesc dificultăți, cuplurile trebuie să caute sfat înțelept din partea unui pastor și/sau al unui consilier creștin (Proverbele 15.22). Înțelegerea a ceea ce spune Dumnezeu despre căsătorie și supunerea căsniciei înaintea Lui este cheia înspre a face orice căsnicie să fie un succes.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Spune Biblia ceva despre a face din a doua căsătorie un succes?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries