settings icon
share icon
Întrebare

Care este originea Zilei Îndrăgostiților și ar trebui creștinii să o sărbătorească?

Răspuns


Primul Valentine a fost sărbătorit în jurul anului 1806. Aproape un miliard de felicitări de Ziua Îndrăgostiților sunt trimise în fiecare an pe 14 februarie sau în apropierea acestei date, femeile cumpărând 85% dintre acestea. Această cifră este a doua, după numărul de felicitări de Crăciun trimise. Istoria este oarecum neclară în ceea ce privește modul în care Ziua Îndrăgostiților a ajuns să fie ceea ce cunoaștem și sărbătorim acum. Sfântul Valentin a slujit în Roma secolului al III-lea. Împăratul Claudius a decis că bărbații singuri erau soldați mai buni. Prin urmare, Claudius le-a interzis soldaților să se căsătorească. O versiune a legendei este că Valentin a continuat să oficieze nunțile tinerilor soldați care erau îndrăgostiți, iar Claudius a pus să fie întemnițat. În timp ce era întemnițat, Valentin s-ar fi îndrăgostit de fiica temnicerului. Valentin i-a trimis o felicitare pe care a semnat-o: "Cu dragoste, Valentin al tău". O altă versiune este că Valentin l-a sfidat pe Claudius, ajutându-i pe creștini să scape de tortura romanilor.

Valentin a murit în jurul anului 270 d.Hr. Alții susțin că Biserica ar fi decis să sărbătorească la mijlocul lunii februarie pentru a "creștina" sărbătoarea păgână romană Lupercalia. Primul Valentine trimis în Statele Unite a fost în anii 1840 de Esther Howgald. Cei mai mulți dintre noi se bucură să "răsfețe" o persoană iubită de Ziua Îndrăgostiților. Trimiterea de cadouri și felicitări transmite dragoste, afecțiune și prietenie.

Nu există niciun motiv biblic pentru care creștinii să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiților, oferindu-le celor dragi flori, bomboane și/sau felicitări. Cum este și în cazul celebrării oricărei sărbători, decizia ar trebui să fie între individ și Dumnezeu. Unii oameni sunt foarte convinși că acordarea unei atenții deosebite oricărei sărbători seculare este greșită, în timp ce alții o consideră inofensivă. Ceea ce este important de reținut este că sărbătorirea sau ne-sărbătorirea sărbătorilor nu ar trebui să fie un motiv de mândrie sau de dezbinare între creștini.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este originea Zilei Îndrăgostiților și ar trebui creștinii să o sărbătorească?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries