settings icon
share icon
Întrebare

În ce fel e Biserica Trupul lui Cristos?

Răspuns


Sintagma „Trupul lui Cristos" e o metaforă des întâlnită în Noul Testament pentru Biserică (toți cei mântuiți cu adevărat). Biserica e numită „un singur trup în Cristos" în Romani 12.5, „un trup" în 1 Corinteni 10.17, „trupul lui Cristos" în 1 Corinteni 12.27 și Efeseni 4.12 și „trup" în Evrei 13.3. Biserica e în mod clar echivalată cu „trupul" lui Cristos în Efeseni 5.23 și în Coloseni 1.24.

Când Cristos a venit în lumea noastră, a îmbrăcat un trup fizic „pregătit" pentru El (Evrei 10.5, Filipeni 2.7). Prin trupul Lui fizic Isus a demonstrat dragostea lui Dumnezeu într-un mod clar, tangibil și accentuat – mai ales prin moartea Lui ca jertfă pe cruce (Romani 5.8). După înălțarea Lui la cer în trup, Cristos Și-a continuat lucrarea în lume prin aceia pe care i-a răscumpărat – Biserica demonstrează acum dragostea lui Dumnezeu în mod clar, tangibil și accentuat. În acest fel, Biserica funcționează ca „Trupul lui Cristos".

Biserica poate fi numită trupul lui Cristos datorită următorilor factori:

1) Membrii Trupului lui Cristos sunt strâns legați de Cristos în mântuire (Efeseni 4.15-16).

2) Membrii Trupului lui Cristos Îl urmează pe Cristos ca și Cap al lor (Efeseni 1.22-23).

3) Membrii Trupului lui Cristos sunt reprezentarea fizică a lui Cristos în această lume. Biserica este organismul prin care Cristos Își manifestă viața în fața lumii în ziua de azi.

4) Membrii Trupului lui Cristos sunt locuiți de Duhul Sfânt al lui Cristos (Romani 8.9).

5) Membrii Trupului lui Cristos posedă o diversitate de daruri potrivite pentru funcții particulare (1 Corinteni 12.4-31). „Căci, după cum trupul este unul și are multe mădulare și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot așa este și Cristos." (versetul 12)

6) Membrii Trupului lui Cristos împărtășesc o legătură comună cu toți ceilalți creștini, indiferent de cadrul din care provin, de rasă sau de lucrare. „Pentru ca să nu fie nicio dezbinare în trup, ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele." (1 Corinteni 12.25)

7) Membrii Trupului lui Cristos sunt asigurați în mântuirea lor (Ioan 10.28-30). Ca un creștin să-și piardă mântuirea, Dumnezeu ar trebui să execute o „amputare" în Trupul lui Cristos!

8) Membrii Trupului lui Cristos sunt părtași morții și învierii lui Cristos (Coloseni 2.12).

9) Membrii Trupului lui Cristos iau parte la moștenirea lui Cristos (Romani 8.17).

10) Membrii Trupului lui Cristos primesc darul neprihănirii lui Cristos (Romani 5.17).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

În ce fel e Biserica Trupul lui Cristos?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries