settings icon
share icon
Întrebare

Va exista un Templu în vremurile sfârșitului în Ierusalim?

Răspuns


Biblia menționează că unele evenimente din vremurile sfârșitului vor avea loc într-un Templu în Ierusalim (Daniel 9.27, Matei 24.15). 2 Tesaloniceni 2.4, vorbind despre Anticrist, ne spune: „... potrivnicul care se înalță mai presus de tot ce se numește «Dumnezeu» sau de ce este vrednic de închinare. Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.” Înainte ca unele evenimente din vremurile sfârșitului să aibă loc, un Templu trebuie să fie prezent în Ierusalim. Acesta va fi al treilea Templu – primul a fost al lui Solomon, iar al doilea a fost al lui Zorobabel, extins mai târziu de Irod.

Există încă problema „minoră” a Cupolei islamice a Stâncii care se află în locul unde ar trebui să fie Templul evreiesc. Musulmanii cred că acesta este locul de unde Mahomed s-a înălțat la cer, făcându-l cel mai sacru dintre sanctuarele musulmane. Având în vedere climatul politic actual, e de necrezut că evreii vor prelua acest loc și vor construi un Templu acolo. Însă înainte de Necazul cel mare, Templul va fi construit, probabil ca rezultat al legământului lui Anticrist cu Israelul (Daniel 9.24-27).

Construirea Templului evreiesc va fi o indicație sigură că profețiile referitoare la vremurile sfârșitului se împlinesc. Templul din vremea Necazului celui mare va fi cel pe care Anticrist îl va desacraliza cu „urâciunea pustiirii”, menționată de Cristos în Marcu 13.14. Răpirea poate avea loc în orice moment – reconstruirea Templului nu trebuie să se întâmple mai întâi – astfel că e important să fim pregătiți.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Va exista un Templu în vremurile sfârșitului în Ierusalim?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries