settings icon
share icon
Întrebare

Au fost creștini Părinții Fondatori ai Statelor Unite?

Răspuns


Având în vedere că în Declarația de Independență se regăsesc cuvinte precum Dumnezeu, Domn și Creator, este ușor de presupus că fondatorii Statelor Unite erau creștini. John Adams, cel de-al doilea președinte al națiunii, a spus: "Religia creștină este, mai presus de toate religiile care au prevalat sau au existat vreodată în timpurile vechi sau moderne, religia înțelepciunii, virtuții, echității și umanității." (The Works of John Adams, Second President of the United States, Charles Francis Adams, ed., Boston: Little, Brown and Company, 1856, vol. III, p. 421, însemnare în jurnal pentru 26 iulie 1796) Benjamin Franklin, unul dintre semnatarii Declarației de Independență, i-a scris președintelui de la Yale, Ezra Stiles: "Cred că sistemul moral și religia [lui Isus], așa cum ni le-a lăsat, sunt cele mai bune pe care lumea le-a văzut vreodată sau este posibil să le vadă." (Works of Benjamin Franklin, John Bigelow, ed., New York: G.P. Putnam's Sons, 1904, p. 185) Astfel de declarații implică faptul că creștinismul a avut influență în viața fondatorilor Statelor Unite.

Realitatea este că Părinții Fondatori au fost un grup divers de indivizi. Există dovezi variate cu privire la afilierea religioasă a mai multor fondatori. George Washington este adesea citat ca fiind episcopalian. Discursurile sale publice conțin multe declarații care susțin afirmația că Washington era, de fapt, un creștin convins. Există, de asemenea, dovezi că Washington a fost doar nominal în credința sa. Thomas Jefferson a făcut declarații care implică faptul că era creștin, dar creștinismul său era cel puțin îndoielnic. Jefferson a respins relatările supranaturale din Biblie, Trinitatea și întruparea lui Hristos. James Madison era anglican, dar se susține că era și el un deist. Thomas Paine nu a ocupat niciodată o funcție aleasă, dar a avut o mare influență în primii ani de existență a țării. Paine nu era creștin; în lucrarea sa "The Age of Reason" (Vârsta rațiunii), a atacat credințele fundamentale ale creștinismului.

Există anumite dovezi că principiile pe care au fost fondate Statele Unite se regăsesc într-adevăr în Biblie. Egalitatea, libertatea și dreptatea sunt toate principii biblice. Credința fondatorilor, pe de altă parte, va continua să fie dezbătută. L-au respectat fondatorii pe Dumnezeu și religia creștină? Absolut. Au fost ei influențați de Biblie? Cu siguranță. Au fost toți credincioși născuți din nou în Isus Hristos? Nu.

Chiar și citind ceea ce fondatorii înșiși au declarat și au scris pentru public, niciunul dintre noi nu le va cunoaște vreodată cu adevărat inima. Apostolul Pavel a scris: "Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai Lui." (2 Timotei 2:19) Deși este interesant să cercetăm convingerile religioase ale fondatorilor, numai Dumnezeu îi cunoaște cu adevărat pe cei care și-au pus credința în Isus. Mai importantă decât starea sufletească a Părinților Fondatori este starea spirituală a celor care ocupă în prezent funcții publice. Este de datoria noastră să ne rugăm pentru conducători și pentru cei aflați în poziții de autoritate (1 Timotei 2:2).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Au fost creștini Părinții Fondatori ai Statelor Unite?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries