settings icon
share icon
Întrebare

A fost Satan șarpele din Genesa capitolul 3?

Răspuns


Da, șarpele din Genesa 3 a fost Satan. Satan fie a apărut ca un șarpe, fie a posedat un șarpe, fie i-a înșelat pe Adam și Eva să creadă că șarpele vorbea cu ei. Șerpii nu posedă capacitatea de a vorbi. Atât Apocalipsa 12.9, cât și 20.2 îl descriu pe Satan ca un șarpe. „El a pus mâna pe balaur, pe șarpele cel vechi, care este diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani.” (Apocalipsa 20.2) „Balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.” (Apocalipsa 12.9)

Cu toate că Biblia nu prezintă foarte clar dacă șarpele stătea ridicat sau umbla înainte de blestem, se pare că, la fel ca alte reptile, probabil că umbla pe patru picioare. Aceasta pare cea mai bună explicație pentru Genesa 3.14: „Domnul Dumnezeu a zis șarpelui: «Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat ești între toate vitele și între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieții tale, să te târăști pe pântece și să mănânci țărână.” Faptul că șarpele a fost blestemat să se târască pe pântece și să mănânce pulberea pământului pentru totdeauna e, de asemenea, un mod de a indica faptul că șarpele va fi întotdeauna disprețuit și privit ca o creatură ticăloasă și mârșavă și ca o țintă a detestării și a dezgustului.

De ce a blestemat Dumnezeu șarpele când știa că de fapt Satan a fost cel care i-a dus pe Adam și pe Eva în păcat? Soarta șarpelui e o ilustrație. Blestemul șarpelui va fi într-o zi soarta lui Satan însuși (Apocalipsa 20.10, Ezechiel 28.18-19).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A fost Satan șarpele din Genesa capitolul 3?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries