settings icon
share icon
Întrebare

Este Satan în iad? Unde este Satan?

Răspuns


În acest moment Satan nu se află în iad. În schimb, Satan cutreieră pământul, căutând oameni pe care să-i ispitească să păcătuiască și să-i separe astfel de Dumnezeu. 1 Petru 5.8 afirmă: „Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.” În Ioan 14.30, Isus îl numește pe Satan „stăpânitorul lumii acesteia” și apostolul Pavel îl numește „domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării” (Efeseni 2.2). Satan nu locuiește în iad; el locuiește și lucrează pe pământ și în cer, cutreierându-l.

Satan este „tatăl minciunii” (Ioan 8.44), și el influențează și domnește în lume chiar acum. Satan dorește închinare (Matei 4.9) și folosește înșelăciunea și distragerile pentru a îndrepta atenția omului la el. Lumea se închină lui Satan într-un fel sau altul, cu excepția celor care aparțin Împărăției lui Dumnezeu și, prin urmare, sunt chemați în afara înșelăciunilor Diavolului. Dacă o persoană nu e un copil al lui Dumnezeu, este din start un copil al lui Satan (vezi Ioan 8.44, Faptele apostolilor 13.10). 1 Ioan 3.10 ne spune cum să facem diferența între cele două categorii: „Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.” Iacov 4.4 explică faptul că oricine este prietenul lumii este dușman cu Dumnezeu.

E important să cunoaștem acest lucru pentru că în curând Isus Se va întoarce pe pământ să-Și adune ceea ce este al Lui. El îi va înfrânge pe urmașii lui Satan și îi va lua pentru Sine pe aleșii Lui. În cele din urmă, Satan va fi aruncat iazul cu foc și „[va fi] muncit zi și noapte în vecii vecilor” (Apocalipsa 20.10) După aceea, Isus îi va judeca pe necredincioși potrivit cu ceea ce au făcut în timpul vieții lor. Oricine al cărui nume nu va fi găsit scris în cartea vieții va fi aruncat în iazul de foc unde Satan și acoliții lui vor fi deja în momentul acela (Apocalipsa 20.13, 15). Iadul și moartea vor fi, de asemenea, aruncate în iazul de foc (Apocalipsa 20.14), așadar, tehnic vorbind, Satan nu va locui deloc în iad. Dar va fi încarcerat permanent într-un loc foarte fierbinte care poate fi numit cea mai „de iad” locație, pentru a fi chinuit veșnic.

Concluzia-cheie pentru fiecare persoană este să se asigure că numele ei e scris în cartea vieții, ca să poată avea viață veșnică în cer, nu separare veșnică de Dumnezeu în iazul de foc.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este Satan în iad? Unde este Satan?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries