settings icon
share icon
Întrebare

Va exista o Răpire parțială?

Răspuns


Sunt unii creștini care susțin că numai creștinii credincioși vor fi luați la Răpire, în timp ce creștinii necredincioși vor fi lăsați pe pământ să sufere în timpul Necazului celui mare. Problema este că Biblia nu susține un astfel de concept. Pasajele care descriu Răpirea (1 Corinteni 15.50-57, 1 Tesaloniceni 4.13-18) se aplică în mod universal tuturor creștinilor, maturi și imaturi, credincioși și neascultători. Versete precum Romani 8.1 și 1 Tesaloniceni 5.9 ne spun că Dumnezeu nu-Și revarsă mânia asupra creștinilor. Nu există niciun fel de dovadă biblică pentru o Răpire parțială. Fiecare credincios va fi luat la cer în Răpire.

Pilda lui Isus despre cele zece fecioare din Matei 25.1-13 a fost pentru unii „dovada” Răpirii parțiale. Însă cele cinci fecioare ale căror lămpi nu au avut ulei nu sunt simbolul credincioșilor lăsați în urmă; în schimb, ele îi înfățișează pe necredincioșii lăsați în urmă. Cheia este versetul 12, unde mirele le spune celor lăsate în urmă: „Adevărat vă spun că nu vă cunosc!” Cei pe care Isus îi cunoaște sunt cei care cred în El, fie că sunt vigilenți, fie că nu. Elementul esențial în pildă este uleiul din lămpi – uleiul fiind simbolul Duhului Sfânt. Cei care Îl au pe Duhul Sfânt în inima lor vor fi luați la Răpire fiindcă sunt creștini cu adevărat. Cei care mărturisesc o credință în Cristos, dar nu au Duhul Sfânt, vor fi lăsați în urmă.

Lecția pentru noi e să fim pregătiți fiindcă Cristos Se întoarce pentru ai Săi, dar va veni ca un „hoț” (1 Tesaloniceni 5.4) – deodată, neașteptat și neanunțat. Numai cei a căror lampă (inimă) conține ulei (Duhul Sfânt) vor fi luați. Ceilalți, indiferent de ceea ce au mărturisit, vor fi lăsați în urmă. Isus îi cunoaște pe cei care sunt ai Săi, și când ne va chema, Îi vom răspunde. Celorlalți le va spune: „Nu vă cunosc.” Astăzi este ziua mântuirii (2 Corinteni 6.2), și cei care nu Îl cunosc pe Cristos să nu îndrăznească să mai amâne niciun moment.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Va exista o Răpire parțială?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries