settings icon
share icon
Întrebare

Ce este Prioria din Sion?

Răspuns


În Codul lui Da Vinci, Prioria din Sion este o societate secretă, fondată în anul 1099 d.Hr., care are ca membri pe Isaac Newton, Victor Hugo și Leonardo Da Vinci. Conform Codului Da Vinci, scopul principal al Prioriei din Sion este de a menține adevărul că Isus a fost căsătorit cu Maria Magdalena și a avut copii cu ea. Acești copii s-au împerecheat apoi cu linia merovingiană a regilor franci, linia de sânge sacră supraviețuind până în timpurile moderne.

La fel ca în cazul majorității lucrurilor cuprinse în Codul lui Da Vinci, există foarte puține dovezi, sau chiar niciuna, care să susțină aceste concluzii despre Prioria din Sion. Mănăstirea Sion a fost fondată în 1956, nu în 1099. Presupusele registre ale membrilor Prioriei din Sion sunt considerate frauduloase de către cei mai respectați istorici și cercetători. Codul lui Da Vinci preia Prioria din Sion, anexează teorii ale conspirației nefondate cu privire la originile și scopurile sale și o folosește ca dovadă a unei uriașe mușamalizări a căsătoriei lui Isus cu Maria Magdalena.

Isus nu a fost căsătorit cu Maria Magdalena și nici cu altcineva. Isus nu a avut copii cu Maria Magdalena și nici cu altcineva. Biserica Primară nu a căutat să ascundă acest lucru pentru că nu era nimic de ascuns. Singura teorie a conspirației care implică Prioria din Sion este cea inventată de autorul Dan Brown și de alții, care se folosesc de imaginații nebunești și de teorii nefondate pentru a ataca ceea ce spune Biblia despre cine a fost cu adevărat Isus Hristos și ce a venit să facă pe pământ.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este Prioria din Sion?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries