settings icon
share icon
Întrebare

Care sunt temele creștine din Ultima bătălie?

Răspuns


Intitulată în consecință, Ultima bătălie este ultimul capitol din seria "Cronicile din Narnia", de C. S. Lewis. Așa după cum citim, o maimuță isteață și un măgar nu prea isteț descoperă pielea unui leu. Bietul măgar vede pielea ca pe o simplă curiozitate, dar tovarășa sa simte o oportunitate de câștig. Cu o cusătură a unui ac de cusut ici și colo, se gândește maimuța, prietenul ei măgar ar putea fi făcut să arate ca un leu - și nu ca un leu obișnuit, atenție, ci ca marele Aslan însuși! Înșelăciunea funcționează, iar creaturile descurajate din Narnia sunt păcălite de acest Aslan contrafăcut care, prin decretele sale, începe să dea țara cea bună și pe cetățenii ei în mâinile dușmanilor ei.

Lewis a fost un maestru povestitor, dar, mai important, a fost un strălucit apologet creștin care a crezut cu adevărat în scrierile profetice ale Scripturii. Distinsul profesor de la Oxford și-a început cariera academică ca un ateu convins, dar o examinare amănunțită a Bibliei l-a determinat să devină, după propriile sale cuvinte, "cel mai reticent convertit din Londra". În afară de scriitorii inspirați ai Scripturii, niciun autor creștin nu este citat mai des sau apreciat mai mult decât C. S. Lewis.

Ultima bătălie simbolizează punctul culminant al domniei terorii lui Antihrist, când Regele Isus Se va întoarce triumfător pentru a-Și instaura Împărăția mondială de la Ierusalim (Apocalipsa 18-22). Cititorii sunt cruțați în mod amabil de obișnuitele argumente escatologice referitoare la momentul răpirii; din fericire, Lewis omite toate presupunerile de dinainte, de la mijlocul și de după Necazul cel Mare. Ceea ce avem în opera sa este o alegorie captivantă care reprezintă a doua venire a Domnului nostru, minus unele dintre cele mai speculative detalii. Există mult suspans și numeroase intrigi, răsturnări de situație și pasaje pline de imaginație pentru a captiva inimile și mințile neliniștite ale tinerilor cititori - și ale celor mai în vârstă, de asemenea!

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care sunt temele creștine din Ultima bătălie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries