settings icon
share icon
Întrebare

Este potrivită muzica rap creștină?

Răspuns


Rap-ul este un gen de muzică definit de versurile sale ritmice, rostite sau cântate pe un ritm (de obicei) sincopat și repetitiv. Muzica rap creștină urmează același model muzical, dar cu versuri care se leagă de credința creștină. Întrebarea dacă muzica rap creștină este sau nu potrivită este o chestiune lăsată la latitudinea fiecăruia, dar există totuși câteva puncte biblice de luat în considerare.

Rap-ul are un istoric de blasfemie, violență și sexualitate. Din păcate, această reputație este destul de bine meritată. O bună parte din muzica pop mainstream este rap sau hip-hop, iar o bună parte din temele care o însoțesc au legătură cu sexul ilicit și obiectificarea bărbaților și a femeilor. Din cauza acestor asocieri, unii oameni au probleme în a separa versurile pe care se așteaptă să le audă din rap-ul secular de versurile care sunt rostite de fapt în rap-ul creștin.

Dacă muzica ne amintește de lucruri vulgare, ne distrage atenția de la a ne păstra gândurile curate și concentrate asupra bunătății lui Dumnezeu (Filipeni 4:8) sau declanșează sentimente negative, atunci rap-ul creștin nu este probabil cel mai bun lucru pentru noi. Chiar dacă versurile sunt curate, muzica poate avea un efect profund asupra bunăstării noastre spirituale. În cazul oricărui gen de muzică, nu doar al rap-ului, ar trebui să fim conștienți de modul în care aceasta ne afectează inima (Proverbe 4:23-26) și dacă Duhul Sfânt ne spune sau nu să nu o ascultăm (1 Tesaloniceni 5:19).

În ciuda reputației proaste a rap-ului, există un număr din ce în ce mai mare de muzicieni creștini care produc rap de calitate, solid din punct de vedere teologic și muzical și care îndeamnă la reflecție. Deși rap-ul creștin nu este pentru toată lumea, acesta oferă o alternativă mai sănătoasă fanilor genului care, altfel, ar fi blocați cu un flux constant de conținut sordid. Cu toate acestea, este, de asemenea, important să rețineți că, chiar dacă rap-ul creștin are un efect pozitiv pentru dumneavoastră, ar putea avea un efect negativ asupra cuiva la urechile căruia ajunge. În momentul în care preferințele noastre personale prevalează asupra iubirii noastre pentru fratele nostru este momentul în care am păcătuit (vezi 1 Corinteni 10).

Dumnezeu poate folosi orice tip de muzică pentru a comunica adevărul Său. Există mulți creștini care au îmbrățișat muzica drept slujire a lor și care își îndeplinesc această chemare printr-o varietate de stiluri muzicale. Dacă rap-ul creștin este sau nu stilul potrivit pentru o anumită persoană se reduce la o chestiune de evaluare și convingere personală. Dacă există vreo îndoială dacă rap-ul creștin ar fi bun sau rău pentru tine, amintește-ți Filipeni 4:6: "Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri."

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este potrivită muzica rap creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries