settings icon
share icon
Întrebare

Este greșit să asculți muzică heavy metal creștină?

Răspuns


Există mulți oameni care se bucură de muzica heavy metal pe care o produc trupele de metal creștin. Nu este nimic în mod inerent greșit în orice muzică produsă de creștini dedicați care doresc să comunice adevărul biblic - muzica heavy metal creștină abordează teme întunecate ale morții, durerii și războiului spiritual dintr-o perspectivă creștină.

Deși există unii care consideră că basul greu, ritmic, percuția frenetică și nivelul ridicat de decibeli al muzicii metal au un efect negativ asupra spiritului unei persoane, aceasta este o opinie controversată, fără dovezi. Cu excepția cazului în care versurile promovează păcatul, muzica în sine nu este păcătoasă. Acest lucru este valabil atât pentru muzica heavy metal creștină, cât și pentru country, jazz, rap, pop, reggae, bluegrass etc.

Problema cu muzica heavy metal creștină este uneori una de asociere. În mâinile lumii nemântuite, heavy metalul aproape întotdeauna îmbrățișează moartea și durerea și sinuciderea și drogurile și furia (metalul este foarte rar o "muzică veselă"). Credincioșii trebuie să fie atenți să nu se lase absorbiți de cultura nihilismului și a antisocialismului pe care metalul o promovează de obicei. Deși este adevărat că durerea și moartea fac parte din viață, cheia pentru a depăși aceste lucruri nu este furia sau sinuciderea și nici răzbunarea. Răspunsul este Evanghelia lui Isus Hristos (Romani 1:16). Nu există nimic în Biblie care să laude sau să glorifice moartea în vreun fel, așa că nici muzica noastră nu ar trebui să o facă. Versurile care încalcă orientările biblice sau care promovează sau exaltă un comportament păcătos nu sunt potrivite pentru creștini.

Cu orice fel de muzică, inclusiv heavy metal creștin, trebuie să ne întrebăm: "Îl glorifică muzica pe Hristos sau glorifică furia, pofta, demonismul sau alte lucruri păcătoase?" Stilul muzicii este la urma urmei irelevant. Ceea ce contează este ceea ce muzica comunică inimii și minții noastre, fie prin versuri, fie chiar prin notele și instrumentele în sine. Niciun stil de muzică nu este de fapt "greșit"; ceea ce fac muzicienii cu muzica este ceea ce o face "corectă" sau "greșită".

Indiferent de genul de muzică pe care îl ascultă cineva, credinciosul trebuie să-L înalțe pe Hristos. Filipeni 4:8 ne oferă descrierea a ceea ce ar trebui să fie în mintea noastră: "Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească". Dacă heavy metalul produs de muzicieni creștini se încadrează în această descriere, atunci dacă îl asculți sau nu este pur și simplu o chestiune de gust muzical.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este greșit să asculți muzică heavy metal creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries