settings icon
share icon
Întrebare

Cum trebuie să răspundă creștinii la afirmația cuiva că este Isus reîncarnat?

Răspuns


Din când în când, cineva pretinde că este reîncarnarea lui Isus. Unii dintre acești indivizi chiar au o înfățișare similară cu redările artistice populare ale lui Isus. Pentru un timp, acești presupuși „Isuși reîncarnați” au câștigat interes. Din diverse motive, cu toții sunt în cele din urmă dovediți ca escroci și șarlatani ce sunt. E greu de menținut aparența unei vieți perfecte. Cum ar trebui creștinii, și necreștinii la drept vorbind, să răspundă când cineva pretinde că este Isus reîncarnat?

În primul rând, trebuie remarcat că reîncarnarea nu e un principiu biblic. Biblia ne învață că toți mor și vor avea parte de judecată (Evrei 9.27). Ideea unui ciclu în care sunt prinși oamenii, implicând moartea și reîncarnarea, vine din hinduism și budism. Nu este și nu a fost niciodată o învățătură creștină/biblică. A doua venire a lui Isus Cristos nu va implica un Isus reîncarnat.

A doua venire a lui Isus Cristos e descrisă detaliat în Apocalipsa 19.11-16. Nu e o reîncarnare a lui Isus. E Isus Însuși, care Se întoarce în toată gloria Lui. La a doua venire, Isus nu Se „renaște” în lume, nu vine ca un copil, cum a fost la prima venire. În schimb, Se întoarce în același trup glorificat cu care a plecat (Faptele Apostolilor 1.11). Biblia ne învață și că întoarcerea lui Isus va avea loc într-o vreme de mare frământare mondială. A doua Lui venire va avea loc la finalul Necazului celui Mare. La întoarcere, Isus va fi ca un războinic cuceritor, nu ca Prinț al Păcii.

Isus ne-a avertizat că vor fi mulți falși mesia. Asta e oricine pretinde că este Isus reîncarnat – un mesia fals. În Luca 17.23-24, Isus afirmă: „Vi se va zice: «Iată-L aici, iată-L acolo!» Să nu vă duceți, nici să nu-i urmați. Căci, cum iese fulgerul și luminează de la o margine a cerului până la cealaltă, așa va fi și Fiul omului în ziua Sa.” Vezi și Matei 24.23-25. Isus spune că a doua Sa venire nu va putea fi confundată. Nu vor exista îndoieli. Va fi la fel de evidentă ca un trăsnet puternic în întunecimea nopții.

Oricine pretinde că este Isus reîncarnat e un mincinos, un șarlatan, un profet fals, un fals mesia. Nu-i acorda atenție și nu-i da bani. Reîncarnarea e un concept total nebiblic. A doua venire a lui Isus, așa cum e descrisă de Biblie, nu seamănă deloc cu reîncarnarea. Isus S-a născut o singură dată, a murit o singură dată, și acum e Cel Înviat, care e „viu în vecii vecilor”! (Apocalipsa 1.18)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum trebuie să răspundă creștinii la afirmația cuiva că este Isus reîncarnat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries