settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă că Isus e Mediatorul nostru?

Răspuns


Un mediator e o persoană care mediază, adică, cineva care acționează ca un intermediar, lucrând cu ambele părți aflate în opoziție, pentru a ajunge la o înțelegere. Un mediator încearcă să influențeze neînțelegerea dintre două părți, cu scopul de a rezolva disputa. Există un singur Mediator între omenire și Dumnezeu, și acela e Isus Cristos. În acest articol, vom vedea de ce Dumnezeu e în dispută cu noi, de ce Isus e Mediatorul nostru și de ce suntem pierduți dacă încercăm să ne reprezentăm singuri pe noi înșine înaintea lui Dumnezeu.

Dumnezeu e în dispută cu noi din cauza păcatului. Păcatul e descris în Biblie ca o încălcare a Legii lui Dumnezeu (1 Ioan 3.4) și ca rebeliune împotriva lui Dumnezeu (Deuteronomul 9.7, Iosua 1.18). Dumnezeu urăște păcatul, și păcatul stă între noi toți și El. „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar." (Romani 3.10) Toți oamenii sunt păcătoși în virtutea păcatului pe care l-am moștenit de la Adam, cât și prin păcatul pe care îl comitem zi de zi. Singura pedeapsă dreaptă pentru păcat este moartea (Romani 6.23), nu numai cea fizică, ci și moartea eternă (Apocalipsa 20.11-15). Pedeapsa cuvenită pentru păcat e o veșnicie petrecută în iad.

Nimic din ceea ce putem face noi înșine nu ar fi suficient să medieze între noi și Dumnezeu. Nicio măsură de fapte bune sau de respectări ale Legii nu ne îndreptățește suficient încât să stăm în fața unui Dumnezeu sfânt (Isaia 64.6, Romani 3.20, Galateni 2.16). Fără un Mediator, suntem sortiți să petrecem veșnicia în iad, pentru că mântuirea de păcate prin noi înșine e imposibilă. Totuși, există speranță! „Căci este un singur Dumnezeu și este un singur Mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Cristos." (1 Timotei 2.5) Isus îi reprezintă pe cei care și-au pus încrederea în El înaintea tronului lui Dumnezeu. El mediază pentru noi, în mare parte ca un avocat al apărării care mediază pentru clientul lui, spunându-i judecătorului: „Domnule judecător, clientul meu e nevinovat de toate acuzațiile aduse împotriva lui." Acest lucru e adevărat și pentru noi. Într-o zi vom sta în fața lui Dumnezeu, dar vom face acest lucru ca păcătoși complet iertați, datorită morții lui Isus în locul nostru. „Avocatul apărării" a luat pedeapsa în locul nostru!

Vedem mai multe dovezi pentru acest adevăr liniștitor în Evrei 9.15: „Și tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemați să capete veșnica moștenire care le-a fost făgăduită." Din pricina marelui Mediator putem sta înaintea lui Dumnezeu îmbrăcați în neprihănirea lui Cristos Însuși. Pe cruce, Isus a dat în schimb neprihănirea lui pentru păcatul nostru (2 Corinteni 5.21). Medierea Lui e singurul mijloc de salvare.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă că Isus e Mediatorul nostru?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries