settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă că Isus mântuiește?

Răspuns


„Isus mântuiește” este o expresie populară, și e afișată pe mașini, la întrecerile sportive, chiar mici avioane au pancarte trase după ele pe care scrie că Isus mântuiește. E trist însă că din mulțimea care vede această frază, doar puțini oameni înțeleg sensul ei adevărat. În aceste două cuvinte este înmagazinată o imensă putere.

Isus mântuiește, dar Cine este Isus?
Cei mai mulți oameni cred că Isus a fost un om care a trăit acum 2000 de ani în Israel. Aproape toate religiile lumii Îl văd pe Isus ca un bun învățător și ca profet. Deși, toate aceste lucruri sunt adevărate, ele nu descriu îndeajuns cine este Isus și nu explică cum și de ce Isus mântuiește. Isus este Dumnezeu în formă umană (Ioan 1:1, 14). Isus a venit pe pământ ca om adevărat (1 Ioan 4:2). Dumnezeu s-a făcut om în persoana Domnului Isus ca să ne mântuiască. Acest lucru ne conduce la următoarea întrebare: de ce avem nevoie să fim mântuiți?

Isus mântuiește, dar de ce avem noi nevoie de mântuire?
Biblia declară că fiecare om care a trăit vreodată, a păcătuit (Eclesiastul 7:20; Romani 3:23). A păcătui înseamnă a face ceva, fie în gând, fie în faptă sau cuvânt, care contravine caracterului sfânt și perfect al Lui Dumnezeu. Din cauza păcatului, noi toți merităm judecata Lui Dumnezeu (Ioan 3:18, 36). Dumnezeu este sfânt și drept și El nu poate lăsa păcatul și răul nepedepsit. Dumnezeu este nemărginit, infinit și veșnic, iar păcatul este în ultimă instanță împotriva Lui Dumnezeu (Psalmul 51:4) și numai o pedeapsă infinită și veșnică ar fi potrivită pentru păcat. Moartea veșnică este singura pedeapsă justă pentru păcat. De aceea avem noi nevoie de mântuire.

Isus mântuiește, dar cum mântuiește?
Fiindcă noi am păcătuit împotriva unui Dumnezeu infinit, trebuia ca o persoană finită (noi) să plătească pentru păcate pentru un timp infinit, sau o persoană infinită (Isus) să plătească pentru păcatele noastre o singură dată. Nu era altă alternativă. Isus ne-a mântuit murind în locul nostru. În persoana Domnului Isus, Dumnezeu s-a jertfit în locul nostru, plătind pedeapsa infinită și eternă (2 Corinteni 5:21; 1 Ioan 2:2). Isus a luat pedeapsa pe care noi o meritam pentru a ne mântui pe noi de veșnicul destin. Pentru că ne-a iubit așa de mult, Isus și-a dat viața (Ioan 15:13), plătind prețul pedepsei ce noi o meritam, dar pe care nu o puteam plăti. După moartea Lui, Isus a înviat, demonstrând că moartea Sa a fost suficientă pentru a plăti vina păcatelor noastre (1 Corinteni 15).

Isus mântuiește, dar pe cine mântuiește El?
Isus mântuiește pe toți care primesc darul mântuirii Lui. Isus mântuiește pe cei care-și pun deplin încrederea în jertfa Lui ca singura jertfă pentru păcat (Ioan 3:16; Faptele Apostolilor 16:31). Deși, Jertfa Domnului Isus este perfectă și suficientă să plătească toate păcatele omenirii, Isus mântuiește doar pe cei care în mod personal primesc Darul Lui scump de mântuire (Ioan 1:12).

Dacă ai înțeles acum ce înseamnă că Isus mântuiește și vrei să te încrezi în El ca Mântuitor personal, fii sigur că înțelegi și crezi cele ce urmează, și ca un act al credinței Îi spui Lui Dumnezeu: „Doamne, recunosc că sunt un păcătos și recunosc că pentru păcatul meu merit să fiu veșnic despărțit de Tine. Îți mulțumesc pentru că m-ai iubit, deși nu merit și mulțumesc pentru că ai rînduit o jertfă pentru păcatele mele prin moartea și învierea Domnului Isus Cristos. Cred că Isus a murit pentru păcatele mele și cred ca doar El poate să mă mântuiască. De acum înainte, ajută-mă să trăiesc viața mea pentru tine și nu pentru păcat. Ajută-mă să trăiesc toată viața în mulțumire pentru minunata mântuire ce mi-ai dăruit-o. Îți mulțumesc Doamne Isuse că m-ai mântuit!”

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă că Isus mântuiește?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries