settings icon
share icon
Întrebare

Care e înțelesul și importanța înălțării lui Isus?

Răspuns


După ce Isus a înviat din morți, „S-a înfățișat viu” (Fapte 1.3) femeilor lângă mormânt (Matei 28.9-10), ucenicilor Săi (Luca 24.36-43) și altor 500 de persoane (1 Corinteni 15.6). În zilele care au urmat învierii Sale, Isus i-a învățat pe ucenici despre Împărăția lui Dumnezeu. (Fapte 1.3)

La 40 de zile după învierea Lui, Isus și ucenicii Săi au mers pe Muntele Măslinilor, lângă Ierusalim. Acolo Isus le-a promis ucenicilor Săi că în curând urmau să primească Duhul Sfânt și i-a instruit să rămână în Ierusalim până când urma să vină Duhul Sfânt. Apoi Isus i-a binecuvântat și, în timp ce dădea binecuvântarea, a început să se înalțe la cer. Relatarea înălțării lui Isus se găsește în Luca 24.50-51 și în Fapte 1.9-11.

E evident din Scripturi că înălțarea lui Isus a fost o întoarcere la cer literală, în trup. S-a înălțat de la pământ gradual și vizibil, fiind observat de multe persoane care priveau cu atenție. În timp ce ucenicii se concentrau să -L zărească pentru ultima dată pe Isus, un nor L-a ascuns de vederea lor și doi îngeri au apărut și le-au promis că Cristos Se va întoarce „în același fel cum [L-au] văzut mergând la cer”. (Fapte 1.11)

Înălțarea lui Isus Cristos e semnificativă din câteva motive:

1) A semnalat sfârșitul lucrării Sale pământești. Dumnezeu Tatăl, în iubire, L-a trimis pe Fiul Său în lume, la Betleem, și acum Fiul se întorcea la Tatăl. Perioada Sa de limitare umană era la sfârșit.

2) A indicat succes în lucrul Său pământesc. Tot ceea ce a venit să facă a îndeplinit.

3) A marcat revenirea gloriei Sale cerești. Gloria lui Isus a fost ascunsă în timpul cât a fost pe pământ, cu o scurtă excepție în momentul Schimbării la față (Matei 17.1-9).

4) A simbolizat faptul că Tatăl L-a înălțat (Efeseni 1.20-23). Cel în care Tatăl Își găsește toată plăcerea (Matei 17.5) a fost primit cu onoare și I s-a dat Numele mai presus de orice nume (Filipeni 2.9).

5) I-a permis să ne pregătească un loc. (Ioan 14.2)

6) A indicat începutul noii Sale lucrări de Mare Preot (Evrei 4.14-16) și de Mijlocitor al noului legământ (Evrei 9.15).

7) A arătat felul în care Se va întoarce. Când Isus va veni să-Și așeze Împărăția, Se va întoarce în același fel în care a plecat – în mod literal, în trup și vizibil pe nori (Fapte 1.11, Daniel 7.13-14, Matei 24.30, Apocalipsa 1.7).

În momentul actual, Domnul Isus este în cer. Scripturile Îl înfățișează în mod frecvent ca stând la dreapta Tatălui, o poziție de onoare și autoritate (Psalmii 110.1, Efeseni 1.20, Evrei 8:1). Cristos este Capul Bisericii (Coloseni 1.18), Dătătorul darurilor spirituale (Efeseni 4.7-8) și Cel care împlinește totul în toți (Efeseni 4.9-10). Înălțarea lui Cristos a fost evenimentul care a făcut trecerea lui Isus de la lucrarea Sa pământească la cea cerească.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care e înțelesul și importanța înălțării lui Isus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries