settings icon
share icon
Întrebare

Cum a arătat Isus?

Răspuns


Biblia nu dă deloc vreo descriere fizică a lui Isus. Lucrul cel mai apropiat de o descriere este în Isaia 53.2b: „N-avea nici frumusețe, nici strălucire ca să ne atragă privirile și înfățișarea Lui n-avea nimic care să ne placă.” Toate acestea ne spun că înfățișarea lui Isus a fost exact ca a oricărui alt om – arăta obișnuit. Aici Isaia profețea că Robul care urma să vină și să sufere va apărea în condiții umile și nu va purta niciuna dintre emblemele obișnuite ale regalității, făcând ca adevărata Sa identitate să fie vizibilă numai ochiului cu discernământ al credinței.

În continuare, Isaia descrie înfățișarea lui Isus pe care o va avea când va fi biciuit, înainte de crucificare: „atât de schimonosită Îi era fața și atât de mult se deosebea înfățișarea Lui de a fiilor oamenilor”. (Isaia 52.14) Aceste cuvinte descriu cruzimea inumană pe care a suferit-o până în punctul în care nu mai arăta ca o ființă umană (Matei 26.67, 27.30, Ioan 19.3). Înfățișarea Lui era atât de îngrozitoare, încât oamenii priveau uluiți la El.

Majoritatea imaginilor cu Isus pe care le avem astăzi probabil că nu sunt exacte. Isus a fost evreu, așa că e probabil ca pielea, ochii și părul să fi fost închise la culoare. Această înfățișare e foarte diferită de Isus cel cu păr blond, ochi albaștrii și piele albă din majoritatea picturilor moderne. Un lucru e clar: dacă ar fi fost important pentru noi să știm exact cum a arătat Isus, Matei, Petru și Ioan, care au petrecut trei ani împreună cu El, cu siguranță că ne-ar fi oferit o descriere precisă, la fel cum ar fi făcut și frații Săi, Iacov și Iuda. Totuși, acești scriitori ai Noului Testament nu ne oferă detalii cu privire la atributele Sale fizice.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum a arătat Isus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries