settings icon
share icon
Întrebare

Ce este drogul Jesus (dimetiltriptamina)?

Răspuns


Dimetiltriptamina, cunoscută și sub numele de DMT, este un compus psihedelic natural. Ca și alte droguri psihedelice, atunci când este ingerată, dimetiltriptamina produce "trip-uri" sau halucinații. Ceea ce este unic la dimetiltriptamina este faptul că halucinațiile pe care le produce sunt remarcabil de consistente. Persoanele care iau dimetiltriptamina ca drog psihedelic raportează în mod constant viziuni clare și detaliate ale unor întâlniri cu ființe ciudate dintr-o altă dimensiune. În funcție de viziunea despre lume a persoanei, ființele sunt identificate fie ca fiind extratereștri, fie ca îngeri/demoni. Vedenii de acest gen apar și în cazul altor droguri psihedelice, dar nici pe departe cu aceeași consistență ca în cazul dimetiltriptaminei.

De ce este numită dimetiltriptamina "drogul lui Isus" sau "drogul lui Dumnezeu"? Din cel puțin două motive: (1) unele persoane care au luat dimetiltriptamina cred că L-au întâlnit pe Dumnezeu și/sau pe Isus în timpul vedeniei lor halucinogene și (2) după ce au avut o vedenie indusă de DMT, unele persoane și-au schimbat radical viața. Unii chiar par să fi devenit creștini devotați, atribuind "călătoriei" cu dimetiltriptamina meritul de a le fi deschis ochii asupra realităților spirituale. Așadar, există vreun adevăr în acest fenomen al "drogului Isus"?

Aspectele fizice și spirituale ale ființelor umane sunt strâns legate între ele. Aspectul spiritual are un impact asupra celui fizic și invers. Este posibil ca un drog psihedelic, cum ar fi dimetiltriptamina, să-i ofere temporar unei persoane un acces mai mare la lumea spirituală. Avertizările puternice ale lui Dumnezeu cu privire la vrăjitorie (pharmakeia), mediumi, vrăjitorie etc. arată clar că astfel de activități au într-adevăr implicații spirituale (Leviticul 19:31; Galateni 5:20; Apocalipsa 9:21). Contactarea lumii spiritelor prin intermediul drogurilor psihedelice și/sau al vrăjitoriei pare a fi posibilă; prin urmare, Dumnezeu o interzice cu strictețe.

Cum rămâne cu efectele "pozitive" ale unor experiențe cu dimetiltriptamina? Este ciudat faptul că participarea la ceva interzis de Dumnezeu ar avea ca rezultat faptul că o persoană ajunge la Dumnezeu prin credința în Isus. Dacă acest lucru s-a întâmplat, este doar pentru că Dumnezeu a intervenit și a anulat efectele drogului. Dar ar fi cu siguranță un caz în care scopul nu justifică mijloacele.

Da, ar trebui să fim conștienți de realitatea spirituală care ne înconjoară. Cu toate acestea, folosirea "drogului Isus" sau a oricărui alt drog nu este metoda potrivită de creștere și conștientizare spirituală. O "excursie" psihedelică nu este calea spre Dumnezeu. Isus este Calea, Adevărul și Viața (Ioan 14:6), iar Cuvântul lui Dumnezeu este lumina pentru calea noastră (Psalmul 119:105).

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Ce este drogul Jesus (dimetiltriptamina)?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries