settings icon
share icon
Întrebare

A fost Iisus Hristos căsătorit?

Răspuns


Cu siguranță, Iisus Hristos nu a fost căsătorit. Există astăzi mituri populare care spun că Hristos a fost căsătorit cu Maria Magdalena. Acest mit este în mod absolut fals şi nu are nici o bază teologică, istorică sau biblică. În timp ce două dintre evangheliile gnostice menționează că Iisus ar fi avut o relație apropiată cu Maria Magdalena, nici una dintre ele nu spune în mod specific că Iisus a fost căsătorit cu ea sau că ar fi fost implicat într-o relație sentimentală cu ea. Punctul cel mai apropiat la care au ajuns în această privință a fost faptul că au spus că Iisus a sărutat-o pe Maria Magdalena, fapt care poate fi interpretat ca fiind un “sărut prietenesc”. Mai mult, chiar dacă evangheliile gnostice ar spune că Iisus a fost căsătorit cu Maria Magdalena, nu ar avea nici o autoritate deoarece toate evangheliile gnostice au fost dovedite a fi falsuri, inventate pentru a crea un punct de vedere Gnostic despre Iisus.

Dacă Iisus ar fi fost căsătorit, Biblia ne-ar fi spus acest lucru sau dacă nu, ar fi prezentat unele declarații sau evenimente neclare. Scriptura nu ar tăcea în mod complet în privința unui eveniment aşa de important. Biblia menționează pe mama lui Iisus, pe tatăl adoptiv, pe frații şi surorile Sale. De ce ar fi neglijat să menționeze faptul că Iisus a avut o soție? Cei care cred/învață că Iisus a fost căsătorit fac acest lucru în dorința de a-L “umaniza”, de a-L prezenta ca fiind şi mai obişnuit, la fel ca oricine altcneva. Pur şi simplu oamenii nu vor să creadă că Iisus a fost Dumnezeu întrupat (Ioan 1:1, 14; 10:30). Astfel, ei inventează şi se încred în mituri despre Iisus, cum că El a fost căsătorit, a avut copii şi a fost o ființă umană obişnuită.

O întrebare secundară ar fi , “Ar fi putut Iisus Hristos să fie căsătorit?” Nu este nimic păcătos în a fi căsătorit. Nu este nimic păcătos în a avea relații sexuale în căsătorie. Aşa că, da, Iisus ar fi putut să fie căsătorit şi în acelasi timp să fie Mielul lui Dumnezeu fără păcat şi Mântuitorul lumii. In acelaşi timp, nu este nici un motiv biblic pentru ca Iisus să se căsătorească. Dar nu aceasta este tema dezbaterii. Aceia care cred că Iisus a fost căsătorit de fapt ei nu cred că Iisus a fost fără păcat sau că El era Mesia. Dumnezeu nu L-a trimis pe Iisus ca să se căsătorească şi să aibă copii. Marcu 10:45 ne spune pentru ce a venit Iisus, “Căci Fiul Omului nu a venit să I se slujească, ci El să slujească, şi să-şi dea viața răscumpărare pentru mulți.”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A fost Iisus Hristos căsătorit?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries