settings icon
share icon
Întrebare

Dumnezeu versus Satan – dacă Dumnezeu este atotputernic, de ce nu-l omoară pur și simplu pe Satan?

Răspuns


Unul dintre misterele vieții creștine este de ce Dumnezeu nu l-a distrus pe Satan imediat după ce acesta a păcătuit. Știm că, într-o zi, Dumnezeu îl va înfrânge pe Satan, aruncându-l în iazul de foc, unde va fi chinuit zi și noapte pentru totdeauna (Apocalipsa 20.10), însă uneori ne întrebăm de ce Dumnezeu nu l-a nimicit deja pe Satan. Poate că nu vom ști niciodată motivul exact al lui Dumnezeu, dar știm câteva lucruri despre natura Lui.

Mai întâi, știm că Dumnezeu este suveran absolut peste întreaga creație, și acest lucru îl include și pe Satan. Cu siguranță, Satan și demonii lui fac multă distrugere în lume, însă li se permite doar o anumită măsură de libertate. Știm, de asemenea, că Dumnezeu a planificat totul de la începutul și până la sfârșitul timpului. Nimic nu poate strica planurile Lui și lucrurile merg exact după programare. „Domnul oștirilor a jurat și a zis: «Da, ce am hotărât se va întâmpla, ce am pus la cale se va împlini.»" (Isaia 14.24)

În am doilea rând, „știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care-L iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor care sunt chemați după planul Său" (Romani 8.28). Indiferent de ce a planificat Dumnezeu pentru Satan, planul va fi cel mai bun posibil. Mânia și dreptatea perfecte ale lui Dumnezeu vor fi satisfăcute și neprihănirea Lui perfectă va fi glorificată. Cei care Îl iubesc și care așteaptă ca planul Lui să se împlinească vor fi încântați să fie parte din acel plan și-L vor lăuda și-L vor slăvi când îl vor vedea desfășurându-se.

În al treilea rând, știm că a pune la îndoială planul lui Dumnezeu și rânduirea timpului înseamnă să-L punem la îndoială pe Dumnezeu, judecata, caracterul și însăși natura Lui. Nu e înțelept să punem la îndoială dreptul Său de a face exact așa cum Îi place. Psalmistul ne spune: „Căile lui Dumnezeu sunt desăvârșite." (Psalmul 18.30) Orice plan vine din mintea Celui atotputernic este cel mai bun plan posibil. Este adevărat că nu ne putem aștepta să înțelegem acea gândire în mod perfect, după cum ne aduce El aminte: „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre." (Isaia 55.8-9) Cu toate acestea, responsabilitatea noastră față de Dumnezeu este să-L ascultăm, să ne încredem în El și să ne supunem voii Lui, fie că o înțelegem, fie că nu. În ceea ce privește momentul rânduit de El pentru nimicirea lui Satan, în mod necesar va fi cel mai bun plan posibil, pentru că e planul lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Dumnezeu versus Satan – dacă Dumnezeu este atotputernic, de ce nu-l omoară pur și simplu pe Satan?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries