settings icon
share icon
Întrebare

Chiar e adevărat că la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile?

Răspuns


Cu toate că Dumnezeu poate face orice vrea să facă, El nu va face lucruri care ar fi împotriva voii Lui sfinte sau contradictorii cu scopurile Sale. Nu poate comite, de exemplu, nicio faptă păcătoasă, pentru că e cu totul sfânt, și a păcătui nu stă în caracterul Lui.

Unii tot vor întreba: Nu ar trebui să fie totul posibil la o ființă dumnezeiască omnipotentă? Un exemplu care poate fi de ajutor: „Poate Dumnezeu să facă o piatră atât de grea încât să nu o poată ridica?" Această întrebare conține un paradox: dacă Domnul e atât de puternic încât să poată face o piatră de o greutate infinită, cum nu ar fi posibil, dată fiind puterea Lui cea mare, să o ridice? Și totuși, devreme ce piatra e de o greutate infinită, cum ar fi posibil pentru El să o ridice? Oamenii argumentează că dacă nu poate face piatra, nu e omnipotent. Și totuși, dacă ar exista o piatră pe care să nu o poată ridica, și în acel caz nu ar fi omnipotent. Ideea în sine se autocontrazice și e în afara limitelor logicii. Omnipotența lui Dumnezeu afirmă faptul că Dumnezeu are puterea de a face orice e posibil să fie făcut. Nu implică faptul că Dumnezeu poate să Se autocontrazică. El nu-Și va nega caracterul.

Acestea fiind spuse, în tot cuprinsul Bibliei vedem că Dumnezeu e omnipotent – atotputernic – fără să fie egalat sau depășit de nimeni și de nimic. Când vorbește despre faptul că Dumnezeu a croit un drum uscat în marele râu Iordan, să facă posibilă trecerea în siguranță a poporului Său, Iosua 4.24 spune că Dumnezeu a făcut acest lucru: „... pentru ca toate popoarele pământului să știe că mâna Domnului este puternică și să vă temeți totdeauna de Domnul Dumnezeul vostru." În mod similar, Ieremia 32.26-27 relatează: „Atunci Cuvântul Domnului a venit la Ieremia și i-a zis: «Eu sunt Domnul, Dumnezeul oricărei făpturi. Este ceva prea greu pentru Mine?»" (NTLR) În continuare, în Evrei 1.3 vedem că: „[Fiul] este oglindirea slavei Lui și întipărirea Ființei Lui și care ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui..." Aceste versete și altele ne arată că toate lucrurile din cadrul voii lui Dumnezeu sunt posibile pentru El.

În Luca 1.36-37, îngerul i-a spus Mariei: „Iată că Elisabeta, rudenia ta, a zămislit și ea un fiu la bătrânețe; și ea, căreia i se zicea stearpă, este acum în a șasea lună. Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere." Unii oameni pun întrebarea că dacă „la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile", înseamnă acest lucru că pot fugi mai repede decât o mașină sau să pășească pe o clădire înaltă dintr-un singur salt? E cu totul în puterea lui Dumnezeu să facă aceste lucruri posibile, însă nimic din Scriptură nu indică faptul că Dumnezeu dorește să le facă posibile. Faptul că un lucru e posibil pentru Dumnezeu nu-L obligă să facă acel lucru. Trebuie să fim deplin familiarizați cu Scriptura, să știm care e dorința lui Dumnezeu și ceea ce a promis și, prin urmare, să știm ce lucruri va face Dumnezeu să fie posibile în viața noastră.

Când ne gândim la toate lucrările supranaturale mărețe ale Tatălui din cuprinsul Bibliei, vedem că într-adevăr poate pune în mișcare evenimentele umane din decursul timpului, în ciuda lucrurilor care par imposibile, totul pentru scopurile Lui glorioase.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Chiar e adevărat că la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries