settings icon
share icon
Întrebare

Cum îmi pot scoate din minte imaginea lui Dumnezeu ca fiind impozant și mânios?

Răspuns


Poate îți va fi de ajutor să te gândești la una dintre cele mai profunde afirmații din Biblie: „Dumnezeu este dragoste." (1 Ioan 4.8) Niciodată nu a fost făcută o declarație mai importantă decât aceasta – Dumnezeu este dragoste. Aceasta e o afirmație de o profunzime extraordinară. Dumnezeu nu doar iubește; El este dragoste. Natura și esența Lui sunt dragoste. Dragostea umple Ființa Lui și se extinde asupra tuturor celorlalte atribute ale Sale, chiar asupra mâniei și urgiei. Când Îl percepem pe Dumnezeu ca fiind mânios, poate fi de folos să ne dăm seama că mânia Lui e filtrată prin dragostea Lui cea mare.

De asemenea, poate fi de ajutor să înțelegem că Dumnezeu nu e niciodată mânios împotriva copiilor Săi, cei care au venit la Cristos cu credință, pentru iertarea păcatelor. Toată mânia Lui a fost direcționată împotriva propriului Fiu pe cruce, și niciodată nu va mai fi mânios împotriva celor pentru care a murit Cristos. Biblia ne spune că „Dumnezeu se înverșunează împotriva celui rău în fiecare zi." (Psalmul 7.11, NTLR) Dar noi, care Îi aparținem lui Cristos, nu suntem „cei răi". Suntem perfecți în ochii lui Dumnezeu, pentru că atunci când Se uită la noi, Îl vede pe Isus. „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El." (2 Corinteni 5.21) Toată mânia lui Dumnezeu împotriva păcatului nostru a fost vărsată asupra lui Isus pe cruce, și pur și simplu nu nu va mai fi mânios niciodată împotriva noastră. Dacă ne-am pus credința în Cristos. A făcut acest lucru din dragostea Lui cea mare pentru cei aleși ai Lui.

Faptul că Dumnezeu e iubitor nu anulează cerința Lui sfântă pentru perfecțiune. Însă pentru că e iubitor, L-a trimis pe Cristos să moară pe cruce în locul nostru, și acest lucru satisface complet cerința lui Dumnezeu pentru perfecțiune. Pentru că e iubitor, Dumnezeu a făcut posibilă o cale ca omul să nu mai fie despărțit de El prin păcat, ci să poată intra într-o relație cu El ca membru binevenit în familia lui Dumnezeu, plasat în această familie datorită lucrării finalizate de Cristos pe cruce (Ioan 1.12, 5.24).

Dacă, chiar știind aceste lucruri, tot Îl percepem pe Dumnezeu ca fiind mânios și impozant, acest lucru poate fi din cauză că nu suntem siguri de relația noastră cu El. Biblia ne încurajează: „Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință." (2 Corinteni 13.5) Dacă ne îndoim că-I aparținem cu adevărat lui Cristos, trebuie doar să ne pocăim și să-I cerem să ne salveze. El ne va ierta păcatul și ne va da Duhul Său cel Sfânt care va locui în inima noastră și ne va asigura că suntem copiii Lui. Odată ce suntem siguri că suntem ai Săi, ne putem apropia de El citind și studiind Cuvântul Lui și cerându-I să ni Se arate așa cum este în realitate. Dumnezeu ne iubește pe fiecare dintre noi și dorește să ne cunoască într-o relație personală. El ne-a asigurat că, dacă Îl căutăm cu toată inima noastră, Îl vom găsi cu siguranță (Ieremia 29.13, Matei 7.7-8). Atunci Îl vom cunoaște cu adevărat, nu ca impozant și mânios, ci ca un Tată iubitor și plin de îndurare.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum îmi pot scoate din minte imaginea lui Dumnezeu ca fiind impozant și mânios?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries