settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot ști că Dumnezeu îmi spune să face ceva?

Răspuns


Roagă-te, mai ales atunci când ești nesigur cu privire la voia lui Dumnezeu pentru viața ta. „Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată." (Iacov 1.5) „Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El." (Psalmul 37.7) Dacă nu știi ce să te rogi, poți întotdeauna personaliza și să te rogi folosind versete precum: „Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul." (Psalmul 143.8) și „Povățuiește-mă în adevărul Tău și învață-mă." (Psalmul 25.5)

Prima cale prin care Dumnezeu ne poruncește e prin Cuvântul Lui. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire." (2 Timotei 3.16) Dacă Scriptura ne poruncește ceva, nu trebuie să ezităm și să ne întrebăm dacă e într-adevăr voia lui Dumnezeu pentru noi. Lui Îi pasă atât de mult de noi, încât ne-a dat deja un ghid simplu și clar pentru viață – Biblia. „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea." (Psalmul 119.105) „Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată și dă înțelepciune celui neștiutor." (Psalmul 19.7) „Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău." (Psalmul 119.9) Pe de altă parte, Dumnezeu nu se contrazice niciodată, astfel că nu-ți va cere niciodată să faci ceva contradictoriu Scripturii. Nu-ți va cere niciodată să păcătuiești. Nu-ți va cere să faci ceva ce Cristos nu ar face. Trebuie să ne cufundăm în Scriptură, ca să știm ce acțiuni îndeplinesc standardul lui Dumnezeu. „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înțelepciune." (Iosua 1.8)

Creștinii au, de asemenea, Duhul Sfânt ca să discearnă care e sau nu e voia lui Dumnezeu pentru viața lor. „... Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul." (Ioan 16.13) Uneori Duhul Sfânt fie va alerta conștiința noastră, dacă luăm o decizie rea, fie ne va insufla pace și ne va încuraja atunci când vom înclina spre o decizie bună. Chiar dacă nu intervine într-un mod atât de evident, putem avea încredere că deține întotdeauna controlul. Uneori Dumnezeu va modifica o situație fără să ne dăm seama că a acționat. „Domnul te va călăuzi neîncetat." (Isaia 58.11)

Dacă Dumnezeu te cheamă să faci un pas prin credință, fii încurajat de prezența Lui. „Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: «Întărește-te și îmbărbătează-te!»? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face." (Iosua 1.9) Și amintește-ți: „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi." (1 Petru 5.7) „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările." (Proverbele 3.5-6)

Ceea ce nu trebuie să așteptăm este să auzim voci din partea lui Dumnezeu. Există un curent periculos în zilele noastre ca oamenii să caute să audă „cuvânt din partea Domnului", din afara a ceea ce ne-a dat deja în Biblie. „Dumnezeu mi-a spus..." a devenit mantra creștinismului condus de experiențe. Din păcate, ceea ce „îi spune" unei persoane contrazice adesea ce „îi spune" alteia și aceste revelații extrabiblice s-au dovedit a fi foarte dezbinătoare, rupând biserică după biserică, pe măsură ce experiența unei persoane caută să obțină întâietate față de a altuia. Rezultatul e un haos care nu aduce beneficiu decât lui Satan, căruia îi place să semene discordie între credincioși. Trebuie să îl luăm pe apostolul Petru ca exemplu în aceste chestiuni. În ciuda experienței miraculoase de pe Muntele Schimbării la față, unde L-a privit pe Cristosul glorificat vorbind cu Moise și Ilie, Petru a refuzat să se bazeze pe acea experiență, afirmând în schimb: „Şi avem cuvântul prorociei făcut și mai tare, la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos." (2 Petru 1.18-19)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot ști că Dumnezeu îmi spune să face ceva?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries