settings icon
share icon
Întrebare

Iartă Dumnezeu păcatele mari? Îl va ierta Dumnezeu pe un criminal?

Răspuns


Mulți oameni fac greșeala să creadă că Dumnezeu iartă păcatele mici, cum e minciuna, mânia și gândurile necurate, dar nu le iartă pe cele „mari”, cum sunt uciderea și adulterul. Acest lucru nu e adevărat. Nu există păcat atât de mare încât Dumnezeu să nu-l poată ierta. Când Isus a murit pe cruce, a murit ca să plătească pedeapsa pentru toate păcatele întregii omeniri (1 Ioan 2.2). Când un om își pune încrederea în Isus Cristos pentru mântuirea lui, toate păcatele îi sunt iertate. Acest lucru include păcatele din trecut, din prezent și din viitor, mari sau mici. Isus a murit ca să plătească plata tuturor păcatelor noastre și odată ce sunt iertate, sunt toate iertate (Coloseni 1.14, Fapte 10.43).

Cu toții suntem vinovați de păcat (Romani 3.23) și merităm pedeapsa veșnică (Romani 6.23). Isus a murit pentru noi ca să plătească pedeapsa noastră (Romani 5.8). Oricine crede în Isus Cristos pentru mântuire este iertat, indiferent ce păcate ar fi comis (Ioan 3.16). Acum, un criminal sau un om care comite adulter e probabil să întâmpine consecințe serioase (legale, relaționale etc.) pentru faptele sale rele, mai mult decât un care a fost „doar” un mincinos. Dar păcatele unui ucigaș sau ale unui curvar sunt iertate în întregime și pentru totdeauna în momentul în care crede și își pune încrederea în Cristos.

Nu mărimea păcatului e factorul decisiv aici, ci mărimea jertfei ispășitoare a lui Cristos. Dacă sângele vărsat al Mielului fără păcat al lui Dumnezeu este suficient ca să acopere toate păcatele tuturor milioanelor de oameni care vor crede în El, atunci nu există limită pentru mărimea sau felul păcatelor pe care le acoperă. Când a spus: „S-a isprăvit”, s-a pus capăt păcatului, a fost oferită ispășirea completă și achitarea costului lui, a fost obținută iertarea deplină, s-a făcut pace și a fost obținută răscumpărarea din toate păcatele. Mântuirea este sigură, fără urmă de îndoială și completă; nimic nu mai este nevoie să fie sau nu mai poate fi adăugat la ea. Mai mult, lucrarea mântuitoare a lui Cristos a fost făcută în întregime fără ajutorul omului și nu poate fi stricată.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Iartă Dumnezeu păcatele mari? Îl va ierta Dumnezeu pe un criminal?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries