settings icon
share icon
Întrebare

Cum arată Dumnezeu?

Răspuns


Dumnezeu este Duh (Ioan 4.24), aşa că înfăţişarea Lui nu e ca ceva ce poţi descrie. Exodul 33.20 ne spune: „Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!” Înfăţişarea Lui e cu totul dincolo de imaginaţie şi prea glorioasă ca să fie percepută în siguranţă de către omul păcătos.

Biblia Îl descrie pe Dumnezeu ca arătându-li-Se oamenilor în diferite ocazii. Aceste situaţii nu trebuie înţelese ca descriind în mod exact felul în care arată Dumnezeu, ci, mai degrabă, ca fiind momente în care Dumnezeu ni Se revelează într-un fel în care Îl putem înţelege. Felul în care arată Dumnezeu e dincolo de capacitatea noastră de a înţelege sau a-L descrie. Dumnezeu ne dă întrezăriri ale felului în care arată ca să ne înveţe adevăruri despre El, nu neapărat ca să avem o imagine a Lui în minte. Două pasaje care descriu cu putere înfăţişarea uimitoare a lui Dumnezeu sunt Ezechiel 1.26-28 şi Apocalipsa 1.14-16.

Ezechiel 1.26-28 declară: „Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatră de safir, în chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un chip de om, care şedea pe el. Am mai văzut iarăşi o lucire de aramă lustruită, ca nişte foc, înăuntrul căruia era omul acesta şi care strălucea de jur împrejur; de la chipul rărunchilor lui până sus şi de la chipul rărunchilor lui până jos, am văzut ca un fel de foc şi, de jur împrejur, era înconjurat cu o lumină strălucitoare. Ca înfăţişarea curcubeului, care stă în nor într-o zi de ploaie, aşa era şi înfăţişarea acestei lumini strălucitoare, care-l înconjura.” Apocalipsa 1.14-16 „Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada, ochii Lui erau ca para focului, picioarele Lui erau ca arama aprinsă şi arsă într-un cuptor şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari. În mâna dreaptă ţinea şapte stele. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri şi faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui.”

Aceste pasaje reprezintă cele mai bune încercări ale lui Ezechiel şi ale lui Ioan de a descrie înfăţişarea lui Dumnezeu. Ei au trebuit să folosească un limbaj simbolic pentru a descrie lucruri pentru care limbajul omenesc nu are cuvinte; de exemplu, „ceva ca o”, „ca înfăţişarea”, „ca un fel de” etc. Ştim că atunci când vom fi în cer, „Îl vom vedea aşa cum este” (1 Ioan 3.2). Nu va mai exista păcatul şi vom fi în stare să-L percepem pe Dumnezeu în toată gloria Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum arată Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries