settings icon
share icon
Întrebare

De ce îngăduie Dumnezeu catastrofe naturale, precum cutremure de pământ, uragane și tsunami?

Răspuns


De ce oare îngăduie Dumnezeu cutremure, tornade, uragane, tsunami, taifunuri, alunecări de teren și alte dezastre naturale? Tsunami din Asia de la Crăciunul lui 2004, Uraganul Katrina din sud-estul Statelor Unite din 2005, și alunecările de teren din Filipine din 2006, toate au pus în mintea multor oameni îndoiala cu privire la bunătatea Lui Dumnezeu. E greșit că dezastrele naturale sunt numite “mâna Lui Dumnezeu” dar nu se dă “credit” Lui Dumnezeu pentru ani sau chiar decade întregi, sau chiar secole de vreme frumoasă și liniștită. Dumnezeu a creat universul și El a fixat legile naturii (Geneza 1:1). Majoritatea dezastrelor naturale sunt rezultatul acestor legi în acțiune. Uragane, taifunuri și tornadele sunt rezultatul unor modele divergente care se ciocnesc. Cutremurele sunt rezultatul mișcării plăcilor tectonice ale pământului. Tsunami este cauzat de un cutremur subacvatic.

Biblia declară că Domnul Isus ține toată natura împreună (Coloseni 1:16-17). Este Dumnezeu capabil să prevină dezastrele naturale? Desigur! Influențează Dumnezeu vremea? Da, citiți în Deuteronom 11:17 și în Iacov 5:17. Folosește Dumnezeu dezastrele naturale ca pedeapsă pentru păcat? Da, citiți în cartea Numeri 16:30-34. Apocalipsa descrie multe evenimente care pot fi numite dezastre naturale (Apocalipsa, capitolele 6, 8, și 16). Sunt oare toate dezastrele naturale pedeapsa Lui Dumnezeu? Categoric nu!

Într-un mod foarte asemănător, Dumnezeu îngăduie oamenilor răi să comită fapte rele, Dumnezeu îngăduie ca pământul să demonstreze consecințele ce le-a adus păcatul asupra Creației. Romani 8:19-21 ne spune, “De asemenea, şi firea aşteaptă cu o dorinţă înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Căci firea a fost supusă deşertăciunii-nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o-cu nădejdea însă, că şi ea va fi izbăvită din robia stricăciunii, ca să aibă parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu.” Căderea omenirii în păcat a afectat absolut totul, chiar și universul în care noi locuim. Totul din creație este supus „deșertăciunii și stricăciunii.” Păcatul este cauza la toate dezastrele naturale ca și la moarte, boală si suferință.

Suntem deci la punctul de unde am pornit. Putem înțelege de ce se întâmplă aceste dezastre naturale. Ceea ce nu înțelegem este de ce le lasă Dumnezeu să se întâmple. De ce a îngăduit Dumnezeu ca tsunami din Asia să omoare peste 225, 000 de oameni? De ce a îngăduit Dumnezeu ca uraganul Katrina să distrugă casele a sute de mii de oameni? Ceea ce știm este că…Dumnezeu este bun! Sunt multe miracole uimitoare care au avut loc chiar în mijlocul dezastrelor, care au oprit ca pierderile de vieți omenești să nu fie enorm de mari. Dezastrele naturale au darul să determine pe milioane de oameni să-și re-evalueze prioritățile din viața lor. Sute de milioane de dolari se trimit ca ajutor pentru sinistrați. Organizațiile creștine au șansa să ajute, să mângâie și să se roage cu cei în suferință de pe urmele dezastrelor naturale și să-i conducă la mântuire prin Domnul Isus Cristos! Dumnezeu poate să aducă bine chiar în mijlocul celor mai teribile tragedii Romani 8:28).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce îngăduie Dumnezeu catastrofe naturale, precum cutremure de pământ, uragane și tsunami?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries