settings icon
share icon
Întrebare

Se găsește în Biblie expresia "Dumnezeu îi ajută pe cei ce se ajută singuri"?

Răspuns


"Dumnezeu îi ajută pe cei ce se ajută singuri" este probabil cea mai des citată frază care nu se găsește în Biblie. Această zicală este de obicei atribuită lui Benjamin Franklin, citată în Poor Richard's Almanac în 1757. În realitate, ea provine de la Algernon Sydney, apărută în 1698, într-un articol intitulat Discourses Concerning Government. Oricare ar fi sursa originală a acestei zicale, Biblia ne învață contrariul. Dumnezeu îi ajută pe cei neajutorați! Isaia 25:4 declară: "Căci Tu ai fost un loc de scăpare pentru cel slab, un loc de scăpare pentru cel nenorocit în necaz, un adăpost împotriva furtunii, un umbrar împotriva căldurii..." Romani 5:6 ne spune: "Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiţi."

În ceea ce privește mântuirea, suntem cu toții complet neajutorați. Suntem cu toții infectați de păcat (Romani 3:23) și condamnați ca urmare a acestui păcat (Romani 6:23). Nimic din ceea ce putem face de unii singuri nu poate remedia această situație (Isaia 64:6). Din fericire, Dumnezeu este ajutorul celor neajutorați. Pe când eram încă păcătoși, Isus a murit pentru noi (Romani 5:8). Isus a plătit pedeapsa pe care noi eram incapabili să o plătim (2 Corinteni 5:21). Dumnezeu a oferit "ajutorul" de care aveam nevoie tocmai pentru că nu ne-am putut ajuta singuri.

În afară de mântuire, există poate un mod în care conceptul "Dumnezeu îi ajută pe cei ce se ajută singuri" este corect. De exemplu, dacă m-ați ruga să vă ajut să mutați o mobilă, dar apoi doar m-ați privi cum mut mobila în locul dumneavoastră, nu v-aș ajuta, de fapt. Aș fi făcut munca în locul vostru. Mulți creștini cad în capcana inactivității. Mulți creștini Îi cer ajutorul lui Dumnezeu, dar apoi se așteaptă ca Dumnezeu să facă totul singur. Ei scuză acest lucru arătând faptul că Dumnezeu va rezolva problema potrivit voinței Sale și la timpul Său. Totuși, acesta nu este un motiv pentru inactivitate. Ca un exemplu concret, dacă aveți nevoie de un loc de muncă, cereți-I Domnului să vă ajute să găsiți un loc de muncă - dar apoi fiți activ în căutarea efectivă a unui loc de muncă. Deși este în puterea Lui să facă acest lucru, este foarte puțin probabil ca Dumnezeu să determine angajatorii să vină să vă caute!

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Se găsește în Biblie expresia "Dumnezeu îi ajută pe cei ce se ajută singuri"?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries