settings icon
share icon
Întrebare

Ce putem învăța din povestirea lui David și Goliat?

Răspuns


Povestea lui David și Goliat (1 Samuel 17) este o relatare reală din istoria biblică ce demonstrează modul în care Domnul intervine pentru poporul Său. David era un păstor, cel mai tânăr dintre cei opt fii ai lui Isai din Betleem. Regele Saul și oamenii săi se luptau cu filistenii, dintre care unul era un uriaș de 2,5 metri, numit Goliat. Bărbații din armata lui Saul se temeau de Goliat și nu era nimeni care să-i țină piept. Dar David, plin de credință și de pasiune pentru Numele lui Dumnezeu, care era blasfemiat de Goliat, l-a ucis pe Goliat cu o piatră și o praștie. Apoi i-a tăiat capul cu propria sabie a uriașului. Când filistenii au văzut că cel mai de temut om al lor e mort, au fugit din fața israeliților, care au obținut o mare victorie în acea zi.

Un punct important în această povestire este că Goliat Îl batjocorește pe Domnul, suveranul universului. El îi provoca pe oamenii lui Dumnezeu să se ridice împotriva lui și să demonstreze că Dumnezeul lor e mai puternic decât el. Până la venirea lui David în tabăra israelită, nu a existat nimeni care să fie dispus să facă un pas în față cu credință și să-l înfrunte pe uriaș. Cu toate acestea, credința lui David era atât de puternică, încât a fost dispus să creadă că Domnul va merge cu el și îi va permite să-l învingă pe Goliat (1 Samuel 17:36-37). Credința lui David s-a născut din experimentarea harului și a milei lui Dumnezeu în viața sa de până atunci. Domnul îl scosese din situații periculoase în trecut, dovedindu-i puterea Sa și faptul că era demn de încredere, iar David s-a bazat pe El pentru a-l scăpa de filistean.

Din povestirea lui David și Goliat, putem învăța că Dumnezeul pe care Îl slujim este capabil să învingă oricare dintre uriașii din viața noastră - frică, depresie, probleme financiare, îndoieli în ceea ce privește credința - dacă Îl cunoaștem suficient de bine pe El și natura Sa pentru a face un pas în credință. Când nu știm ce ne rezervă viitorul, trebuie să ne încredem în El. Dar nu ne putem încrede în cineva pe care nu-l cunoaștem, așa că faptul de a-L cunoaște pe Dumnezeu prin Cuvântul Său ne va întări credința în El.

În calitate de creștini care s-au încrezut în Hristos ca singura cale spre cer (Ioan 14:6), lupta noastră cu uriașii din viața noastră va avea ca rezultat victoria, dacă ne agățăm prin credință de Dumnezeu și de puterea Sa. Ilustrația lui David și Goliat este doar unul dintre multele exemple ale puterii supranaturale a Domnului nostru. El Se îngrijește în mod deosebit de copiii Săi și vrea doar binele nostru. Uneori, acest lucru implică încercări și bătălii, dar acestea sunt, în cele din urmă, pentru binele nostru și pentru gloria Sa. Iacov ne spune să considerăm că este o bucurie mare atunci când ne confruntăm cu încercări, deoarece acestea ne testează credința și ne dezvoltă răbdarea și perseverența (Iacov 1:2-4). Când suntem încercați prin aceste încercări, putem, în puterea Domnului, să ne ridicăm împotriva oricărui uriaș, încrezându-ne că Mântuitorul nostru va obține victoria.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce putem învăța din povestirea lui David și Goliat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries