settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre creşterea bisericii?

Răspuns


Deşi Biblia nu se adresează în mod specific creşterii bisericii, principiul este întelegerea a ceea ce a zis Iisus: “...voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui” (Matei 16:18). Pavel a confirmat faptul că Biserica îşi are temelia în Iisus Hristos (1 Corinteni 3:111). De asemenea, Iisus Hristos este capul Bisericii (Efeseni 1:18-23) şi viaţa Bisericii (Ioan 10:10). Aceste lucruri fiind spuse, trebuie reţinut că termenul “creştere” poate fi unul relativ. Exista diferite feluri de creştere, unele din ele neavând de a face deloc cu numărul membrilor.

O biserică poate fi vie şi să crească chiar dacă numărul membrilor sau al participanţilor nu se schimbă. Dacă cei care sunt în biserică cresc în har şi în cunoaşterea Domnului Iisus, supunându-şi viaţa voii Lui, fiecare în parte şi ca un întreg, biserica aceea experimentează adevărata creştere. În acelaşi timp, o biserică poate creşte săptămânal în registru, poate avea un număr impresionant şi totuşi să stagneze spiritual.

Cresterea de orice fel urmează un model tipic. Aşa cum este creşterea organismului, biserica locală are pe unii care sădesc (evangheliştii), alţii care udă (păstori/învăţători) şi alţii care îşi folosesc darurile spirituale pentru creşterea celor din biserică. Însă reţineţi că Dumnezeu este Acela care face să crească (1 Corinteni 3:7). Cei care seamănă şi cei care udă îşi vor primi răsplata după osteneala lor (1 Corinteni 3:8).

Pentru ca o biserică locală să crească trebuie să existe un echilibru între sădire şi udare. Aceasta înseamnă că într-o biserică sănătoasă fiecare persoană trebuie să ştie care este darul ei spiritual, astfel încât să poată funcţiona în trupul lui Hristos. Dacă sădirea şi udarea îşi pierd echilibrul, biserica nu va progresa aşa cum Dumnezeu a intenţionat. Cu siguranţă trebuie să fie o dependenţa şi ascultare zilnică de Duhul Sfânt pentru ca puterea Lui să se arate în cei care sădesc şi udă, ca să vină creşterea de la Dumnezeu.

În final, descrierea unei biserici vii care creşte este găsită în Faptele Apostolilor 2:42-47 unde credincioşii “stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii, şi în rugăciuni”. Ei slujeau unii altora, dar şi ajungeau cu Evanghelia la cei care aveau nevoie să-L cunoască pe Iisus Hristos, pentru că “Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi”. Atunci când sunt prezente aceste lucruri, biserica va experimenta creştere spirituală, indiferent dacă va fi sau nu creştere în număr.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre creşterea bisericii?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries