settings icon
share icon
Întrebare

Ce este conspirația reptiliană?

Răspuns


Conspirația reptiliană este o teorie bizară care susține că reptilele mari, umanoide, vor pune stăpânire pe lume. Conform conspirației reptiliene, rasa umană a fost infiltrată de reptilieni - extratereștri umanoizi care se pot transforma și pot lua formă umană - pentru a manipula afacerile umane, a provoca haos și a crea frică și ură, emoții negative care le dau putere. Reptilienii mai sunt numiți și reptoizi, reptiloizi, saurieni, draconieni sau annunaki și se spune că trăiesc sub suprafața pământului, ieșind la suprafață pentru a-și schimba forma și a prelua roluri în conducerea lumii. Barack Obama, George W. Bush și regina Elisabeta a II-a au fost cu toții identificați ca fiind "oameni-șopârlă" de către adepții teoriei conspirației - care pretind că au "dovezi" fotografice ale afirmațiilor lor.

Ideea că omenirea este amenințată de creaturi mari, reptiliene, a fost o temă de bază a science-fiction-ului de ani de zile: Godzilla și Creatura din laguna neagră sunt exemple vechi. Mini-seria de televiziune V din 1983 a adăugat o întorsătură în sensul că extratereștri asemănători reptilelor s-au deghizat în oameni. Dar conspirația reptiliană a început în 1998, când un teoretician britanic al conspirației și fost reporter sportiv, pe nume David Icke, a publicat o carte intitulată The Biggest Secret (Cel mai mare secret). De atunci, diverși scriitori de science-fiction și alți adepți ai teoriei conspirației au continuat ideea unor umanoizi asemănători reptilelor care încearcă să înrobească lumea. Politicienii fac uneori glume despre conspirația reptiliană, acuzându-se unii pe alții că fac parte din ea. Într-un caz canadian din 2003, un politician și-a insultat opoziția numindu-l "un reptilian rău, mâncător de pisici de pe altă planetă".

Biblia nu face referire la conspirația reptiliană din același motiv pentru care nu face referire la credința în zâna Măseluță. Instrucțiunea Bibliei este "Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti" (1 Timotei 4:7), iar conspirația reptiliană se încadrează cu siguranță în această categorie. Deși este posibil ca demonii să ia forma unui extraterestru sau a unei alte creaturi pentru a-i păcăli pe oameni și a provoca haos și teamă, nu există nicio dovadă că aceștia fac într-adevăr astfel de lucruri. Scriptura nu oferă niciun indiciu că conspirația reptiliană este altceva decât o iluzie sau o înșelăciune demonică.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este conspirația reptiliană?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries