settings icon
share icon
Întrebare

Cine au fost cheretiții din Biblie?

Răspuns


Cheretiții sunt menționați de zece ori în Vechiul Testament. (NIV folosește ortografia Kerethite, iar o singură dată KJV folosește termenul Cherethims, în timp ce în celelalte locuri folosește Chrerethites).

Bazându-ne pe 1 Samuel 30:14, "Am năvălit în partea de miazăzi a cheretiţilor, pe ţinutul lui Iuda şi la miazăzi de Caleb, şi am ars Ţiclagul", se pare că Cheretiții este un alt nume pentru filisteni. S-ar putea, de asemenea, ca Cheretiții să fi fost un subgrup de filisteni sau un popor strâns asociat cu filistenii. Ezechiel 25:16 și Țefania 2:5 fac aceeași legătură.

Celelalte ocazii în care sunt menționați cheretiții sunt în legătură cu regele David. Existau oameni din ținuturile din jur care îi erau loiali lui David, iar acesta avea grupuri de soldați/mercenari care par să fi fost organizate în funcție de naționalitate. De exemplu, 2 Samuel 15:18 ne spune: "Și toți slujitorii lui au trecut pe lângă el, și toți cheretiții, toți peletiții și toți cei șase sute de ghitiți care îl urmăriseră de la Gat, au trecut înaintea regelui" (ESV).

Așadar, cheretiții erau un grup definit în cadrul sau în strânsă legătură cu filistenii. Vechiul Testament nu lasă să se înțeleagă că toți cheretiții i-au fost loiali lui David, ci că au existat unii cheretiții care i-au fost loiali. Dincolo de asta, Vechiul Testament pur și simplu nu oferă mai multe informații despre cheretiți.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cine au fost cheretiții din Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries