settings icon
share icon
Întrebare

Care sunt cele 4 legi spirituale?

Răspuns


Cele 4 Legi Spirituale reprezintă o modalitate de a răspândi vestea bună a mântuirii care poate fi primită prin credinţa în Iisus Hristos. Reprezintă o modalitate simplă de organizare în patru puncte a mesajului esenţial al Evangheliei.

Prima dintre Cele 4 Legi Spirituale este că "Dumnezeu te iubeşte şi are un plan minunat pentru viaţa ta." Evanghelia după Ioan 3:16 spune: "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." Ioan 10:10 ne arată motivul pentru care Iisus a venit pe pămant: "Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug." Ce ne separă pe noi de dragostea lui Dumnezeu? Ce ne impiedică să trăim viaţa din abundenţă?

Conform celei de-a doua Legi Spirituale, "Oamenii sunt afectaţi de păcate şi astfel separaţi de Dumnezeu. În acest fel, noi nu putem să cunoaştem planul minunat al lui Dumnezeu pentru vieţile noastre." Romani 3:23 reafirmă această a doua lege: "pentru că toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu." Romani 6:23 ne arată şi care sunt consecintele păcatului, spunând că "plata păcatului este moartea." Dumnezeu ne-a creat ca să avem comuniune cu El. Totuşi, oamenii au introdus păcatul în lume şi astfel s-au separat de Dumnezeu. În acest fel, noi am distrus relaţia pe care Dumnezeu a vrut ca noi să o avem cu El. Care este soluţia?

Cea de-a treia Lege Spirituală constă în faptul că "Iisus Hristos este singura soluţie a lui Dumnezeu pentru eliberarea noastră de păcate. Prin Iisus Hristos, noi putem avea păcatele iertate şi astfel se poate restabili relaţia corectă cu Dumnezeu." În acest sens, Romani 5:8 spune: "Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi." 1 Corinteni 15:3-4 ne arată ceea ce avem nevoie să ştim şi să credem pentru a fi mântuiţi - "...că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi, şi că a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi..." Conform Evangheliei după Ioan 14:6, Iisus Însuşi declară că El este singura cale pentru mântuire: "Eu sunt calea, adevărul şi viata. Nimeni nu vine la Tatăl decat prin Mine." Cum pot primi acest dar minunat al mântuirii?

Cea de-a patra Lege Spirituală spune că "Trebuie să ne încredem în Iisus Hristos ca Mântuitor pentru a primi darul mântuirii şi pentru a cunoaşte planul minunat al lui Dumnezeu pentru vieţile noastre." Ioan 1:12 descrie aceasta pentru noi astfel: "Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu." Faptele Apostolilor 16:31 reafirmă aceasta foarte clar: "Crede în Domnul Iisus, şi vei fi mântuit!". Nu putem fi mântuiţi decât prin har, numai prin credinţa în Iisus Hristos (Efeseni 2:8-9).

Dacă doreşti să crezi în Iisus Hristos ca Mântuitor personal, spune-I lui Dumnezeu în rugăciune cuvintele care urmează. Nu ele te vor mântui, ci credinţa în Hristos! Această rugăciune este numai o modalitate de a-ţi exprima către Dumnezeu credinţa ta în El şi de a Îi mulţumi pentru că ţi-a dăruit mântuirea. “Doamne, ştiu că am păcătuit împotriva Ta şi că merit pedeapsa. Însă Iisus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu astfel ca eu să pot fi mântuit prin credinţa în El. Mă întorc acum de la păcatele mele şi îmi pun întreaga mea credinţă în Tine pentru mântuire. Îţi mulţumesc pentru harul Tău minunat şi pentru iertarea de păcate – darul vieţii veşnice! Amin!”

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care sunt cele 4 legi spirituale?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries