settings icon
share icon
Întrebare

Care sunt cărţile pierdute ale Bibliei?

Răspuns


Nu există nici un fel de “cărţi pierdute” ale Bibliei sau cărţi care au fost scoase din Biblie. Există multe legende şi zvonuri despre cărţi pierdute, însă nu este nici un pic de adevăr în toate aceste poveşti. Fiecare carte pe care Dumnezeu a intenţionat-o şi a inspirat-o să fie în Biblie se găseşte acolo. Există literalmente sute de cărţi religioase care au fost scrise în aceeaşi perioadă cu cărţile Bibliei. Unele din acestea conţin relatări adevărate despre lucruri care realmente s-au întâmplat (de exemplu 1 Macabei). Altele conţin învăţături spirituale bune (Înţelepciunea lui Solomon, de exemplu). Totuşi, aceste cărţi nu sunt inspirate de Dumnezeu. Dacă le citim, spre exemplu - cărţile Apocrife, trebuie să le tratăm ca pe nişte cărţi istorice failibile , şi nu ca pe Cuvantul lui Dumnezeu inspirat şi inerant (2 Timotei 3:16-17).

De exemplu, Evanghelia după Toma este un fals scris în secolul III sau IV d.Cr., având pretenţia că a fost scrisă de apostolul Toma. Ea nu a fost scrisă de Toma. Primii părinţi ai Bisericii au respins aproape unanim evanghelia după Toma ca fiind eretica. Ea conţine multe lucruri false şi eretice pe care le-ar fi spus sau făcut Isus. Nimic (sau în cel mai bun caz - foarte puţin) nu este adevărat. Epistola lui Barnaba nu a fost scrisă de Barnaba din Biblie, ci de un impostor. Acelaşi lucru se poate spune de evanghelia după Filip, apocalipsa lui Petru, etc.

Este un singur Dumnezeu. Biblia are un singur Creator. Este o singură Carte. Ea are un singur plan de mântuire, descris de la iniţierea şi până la executarea şi împlinirea lui. De la predestinare la glorificare, Biblia este istoria lui Dumnezeu care îl răscumpără pe poporul Sau ales pentru slava laudei Lui. În timp ce Dumnezeu Îşi desfăşoară scopul şi planul de răscumpare în Scriptură, temele care sunt repetate şi subliniate constant sunt caracterul lui Dumnezeu, judecata pentru păcat şi neascultare, binecuvântarea pentru credinţă şi ascultare, Domnul Mantuitor şi jertfa pentru păcat, cât şi venirea Împărăţiei şi a gloriei. Intenţia lui Dumnezeu este ca noi sa cunoaştem şi să înţelegem aceste cinci teme fiindcă viaţa şi destinul nostru veşnic depind de ele. Prin urmare este inadmisibil ca Dumnezeu să permită ceva din aceasta informaţie vitală să fie “pierdută” în vreun fel. Biblia este completă şi desăvârşită pentru ca şi noi care o citim şi înţelegem să putem fi desăvârşiţi şi cu totul destoinici “pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:16-17”.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care sunt cărţile pierdute ale Bibliei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries