settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre gelozie?

Răspuns


Când folosim cuvântul „gelos”, sensul este acela de a fi invidios pe cineva care are ceva ce noi nu avem. Acest gen de gelozie este păcat şi nu este trăsătură de caracter a unui creştin, ci mai degrabă arată că suntem controlaţi încă de dorinţele noastre (1 Corinteni 3:3). Galateni 5:26 spune : „Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtântu-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii”.

Biblia ne spune că trebuie să avem dragostea desăvârşită pe care o are Dumnezeu faţă de noi

”Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău” (1 Corinteni 13:4-5). Cu cât ne preocupă mai mult persoana noastră şi dorinţele noastre, cu atât ne va preocupa mai puţin Dumnezeu. Când ne împietrim inimile în faţa adevărului, nu ne putem întoarce către Iisus ca să-L lăsăm să ne vindece (Matei 13:15). Dar când permitem Duhului Sfânt să preia controlul asupra noastră, El va produce în noi roada mântuirii, care este dragostea, bucuria, pacea, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea şi stăpânirea de sine (Galateni 5:22-23).

A fi invidios arată că nu eşti mulţumit cu ce ţi-a dăruit Dumnezeu. Biblia ne spune să fim mulţumitori cu ce avem, pentru că Dumnezeu nu ne va lăsa şi nu ne va părăsi niciodată (Evrei 13:5). Ca să învingem invidia trebuie să fim tot mai asemănători cu Iisus şi tot mai puţin asemănători cu noi. Putem să-L cunoaştem pe El prin studiul Scripturii, rugăciune şi părtăşie cu credincioşi maturi. Pe măsură ce învăţăm să îi slujim pe alţii în loc să ne slujim pe noi, inimile noastre vor începe să se schimbe. „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită” (Romani 12:2).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre gelozie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries