settings icon
share icon
Întrebare

Este GotQuestions.org afiliat cu "Omul care răspunde la Biblie", Hank Hanegraaff?

Răspuns


Datorită naturii lucrării noastre (furnizarea de răspunsuri biblice), suntem frecvent întrebați dacă suntem afiliați cu emisiunea "Omul care răspunde la Biblie", prezentată de Hank Hanegraaff de la Christian Research Institute (CRI). Răspunsul la această întrebare este nu, nu suntem în niciun fel afiliați sau conectați cu emisiunea "Bible Answer Man", cu Hank Hanegraaff sau cu CRI. Site-ul oficial al lui Hank Hanegraaff, al CRI și al emisiunii "Bible Answer Man" este http://www.equip.org.

În general, considerăm că Institutul de Cercetare Creștină este o organizație excelentă care oferă un serviciu foarte necesar pentru Trupul lui Hristos. Deși nu suntem de acord cu Hank Hanegraaff și cu CRI în orice subiect, suntem de acord cu ei mult mai des decât suntem în dezacord. Considerăm că materialul de contra-culturi și de apologetică al CRI este extrem de valoros. Acoperirea frecventă de către "Bible Answer Man" a doctrinelor false și a abuzurilor mișcării Word-Faith / Prosperity este extrem de necesară.

Un domeniu semnificativ de dezacord pe care îl avem cu "Omul care răspunde la Biblie" este interpretarea profețiilor biblice de la sfârșitul timpului. Hank Hanegraaff adoptă un punct de vedere oarecum asemănător cu "preterismul parțial", deși Hanegraaff folosește expresia "escatologie exegetică" pentru a-și descrie punctul de vedere. GotQuestions.org are o interpretare premilenistă și dispensațională a sfârșitului timpurilor.

În general, emisiunea "Omul care răspunde la Biblie" merită ascultată și vă încurajăm să citiți cărțile lui Hank Hanegraaff. Ca în cazul oricărui profesor de Biblie, inclusiv al autorilor de la GotQuestions.org, comparați întotdeauna ceea ce se prezintă cu Scriptura. Permiteți profesorilor precum "Omul care răspunde la Biblie" să vă ofere îndrumare și informații, dar întoarceți-vă întotdeauna la Cuvântul lui Dumnezeu ca autoritate supremă.

Actualizare: Pe 9 aprilie 2017, Hank Hanegraaff și-a anunțat convertirea la Ortodoxia Răsăriteană, mai exact la Biserica Ortodoxă Greacă. Deși nu ne îndoim de autenticitatea credinței sale, nu suntem deloc de acord cu afirmațiile lui Hanegraaff potrivit cărora versiunile evanghelică și ortodoxă ale creștinismului sunt compatibile, iar diferențele sunt minime.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este GotQuestions.org afiliat cu "Omul care răspunde la Biblie", Hank Hanegraaff?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries