settings icon
share icon
Întrebare

Cine sau ce este Abadon/Apolion?

Răspuns


Numele Abadon sau Apolion apare în Apocalipsa 9.11: „Peste ele aveau ca împărat pe îngerul adâncului, care pe evreiește se cheamă «Abadon», iar pe grecește, «Apolion».” În evreiește, Abadon înseamnă „loc de distrugere”; intitularea grecească „Apolion” literalmente înseamnă „Distrugătorul”.

În Apocalipsa 8-9, Ioan descrie o perioadă din vremurile sfârșitului când îngerii vor suna din șapte trâmbițe, semnalând venirea a șapte judecăți diferite asupra oamenilor de pe pământ. Când îngerul al cincilea va suna din trâmbiță, Adâncul, o fântână mare cu fum se va deschide, și o oștire de „lăcuste” demonice se va ridica din ea (Apocalipsa 9.1-3). Acestor creaturi li se va da puterea de a chinui orice persoană care nu poartă pecetea lui Dumnezeu (versetul 4). Durerea pe care o vor produce va fi atât de intensă, încât cei care vor suferi vor dori să moară, dar moartea va fugi de ei (versetul 6). Abadon/Apolion este conducătorul Adâncului și împăratul acestor lăcuste demonice.

Numele Abadon/Apolion e adesea folosit ca un alt nume pentru Satan. Totuși, Scriptura pare să facă distincție între Satan și Apolion. Îl descoperim pe Satan mai târziu în Apocalipsa, când e întemnițat în Adânc pentru 1.000 de ani (Apocalipsa 20.1-3). Apoi e eliberat să facă ravagii pe pământ (versetele 7-8) și, în cele din urmă, își primește pedeapsa finală, veșnică (versetul 10). Abadon/Apolion probabil e unul dintre subalternii lui Satan, un demon distrugător și una dintre „căpeteniile”, „domniile” și „stăpânirile” menționate în Efeseni 6.12.

Alegoria clasică a lui John Bunyan Călătoria Pelerinului include o scenă memorabilă în care Creștinul se luptă cu un monstru demonic numit Apolion. Conform numelui lui, Apolion aproape că îl distruge pe Creștin. Pelerinul îmbrăcat în armura sa rezistă atacului și își mânuiește sabia pentru a-l înlătura pe demon. „Apolion”-ul lui Bunyan e o reprezentare simbolică a dușmanului nostru spiritual, însă inspirația pentru personaj e literală. Abadon/Apolion din Apocalipsa e o ființă reală, care într-o zi le va produce durere oamenilor în timpul judecății lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cine sau ce este Abadon/Apolion?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries