settings icon
share icon
Întrebare

Cum indică ADN-ul către existența unui Creator?

Răspuns


De-a lungul mileniilor, cei care au crezut în Dumnezeu au venit cu numeroase argumente în încercarea de a demonstra existența lui Dumnezeu. Au fost dezvoltate varii forme de argumente cosmologice, ontologice și morale, care au fost apoi îmbunătățite cu mult succes. O formă frecvent discutată a argumentului teistic a fost argumentul designului. Acesta a avut numeroși susținători, de la Platon la Toma de Aquino și mai departe.

Deși câteva versiuni ale argumentului legat de design sunt valide și i-au convins pe mulți, descoperirile recente la nivel celular au furnizat un arsenal și mai mare pentru cei care susțin designul. În 1953, cercetătorii Francis Crisk și James Watson au elucidat structura moleculei de ADN. Făcând aceasta, au descoperit că ADN-ul este un purtător de informație genetică specifică ce ia forma unui cod digital de patru caractere. Informația aceasta e conținută într-un aranjament de patru substanțe chimice pe care oamenii de știință le-au reprezentat prin litere, A, C, T și G. Secvența acestor substanțe chimice asigură instrucțiunile necesare pentru asamblarea moleculelor proteice complexe care, la rândul lor, ajută la formarea structurilor diverse precum ochii, aripile și picioarele.

Așa cum a notat Dr. Stephen C. Meyer: „După cum se dovedește, regiuni specifice din molecula de ADN numite regiuni de codare au aceeași proprietate de «specificitate secvențială» sau «complexitate specificată» care caracterizează codurile scrise, textele lingvistice și moleculele proteice. În același fel în care literele din alfabetul unei limbi scrise poate transmite un mesaj aparte în funcție de aranjarea lor, la fel secvențele de baze nucleotidice (cele ale bazelor A, T, G și C) înscrise de-a lungul coloanei vertebrale a unei molecule de ADN transmite un set precis de instrucțiuni pentru clădirea proteinelor în interiorul celulei.”

Proprietățile de purtare a informației în molecula de ADN par evidente. Totuși, poate acest fapt în sine să ne forțeze să deducem că un Proiectant Inteligent e cauza acestei informații? Meyer continuă: „Fie că observăm inscripțiile hieroglifice, o secțiune de text dintr-o carte sau un soft de computer, dacă ai informație, și îi poți găsi sursa, invariabil ajungi la o inteligență. Prin urmare, atunci când găsești informație înscrisă de-a lungul coloanei vertebrale a moleculei de ADN din celulă, cea mai rațională deducție, pe baza experienței noastre repetate, este că un anume fel de inteligență a jucat un rol în originea acelei informații.”

Caracteristicile bogate în informații ale ADN-ului ne oferă o confirmare suplimentară a faptului că universul nostru a fost creat și proiectat de Dumnezeu. Așa cum a spus apostolul Pavel în scrisoarea lui către Biserica din Roma: „În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți.” (Romani 1.20) Acest enunț inspirat pare mai evident acum decât în momentul în care a fost scris inițial, cu aproape 2.000 de ani în urmă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum indică ADN-ul către existența unui Creator?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries