settings icon
share icon
Întrebare

Cine sunt cei douăzeci și patru (24) de bătrâni din Apocalipsa?

Răspuns


În Apocalipsa 4.4 se spune: „Împrejurul scaunului de domnie stăteau douăzeci și patru de scaune de domnie; și pe aceste scaune de domnie stăteau douăzeci și patru de bătrâni îmbrăcați în haine albe și pe capete aveau cununi de aur." Cartea Apocalipsa nu specifică niciunde cine sunt acești 24 de bătrâni. Totuși, cel mai probabil e că ei sunt reprezentanți ai Bisericii. E puțin probabil să fie ființe angelice, așa cum unii sugerează. Faptul că stau pe tronuri arată faptul că domnesc împreună cu Cristos. Nicăieri în Scriptură îngerii nu domnesc, nici nu stau pe tronuri. Însă despre Biserică se spune în mod repetat că conduce și domnește împreună cu Cristos (Apocalipsa 2.26-27, 5.10, 20.4, Matei 19.28, Luca 22.30).

Mai mult, cuvântul tradus aici cu „bătrâni" nu e folosit niciunde cu referire la îngeri, doar referindu-se la oameni, și în special la oameni de o anumită vârstă, care sunt maturi și în stare să conducă Biserica. Cuvântul bătrân nu ar fi potrivit să facă referire la îngeri, care nu au vârstă. Felul de îmbrăcăminte indică, de asemenea, că sunt oameni. Cu toate că îngerii apar îmbrăcați în alb, veșmintele albe se întâlnesc mai ales la credincioși, simbolizând neprihănirea lui Cristos care ne este atribuită în mântuire (Apocalipsa 3.5, 18, 19.8).

Cununile de aur purtate de bătrâni indică și ele că este vorba despre oameni, nu despre îngeri. Nu li se promite nicicând îngerilor cununi și nici nu sunt văzuți purtându-le. Cuvântul tradus aici „cununi" se referă la cununi de victorie, purtate de aceia care au luptat cu succes în competiție și au câștigat victoria, așa cum a promis Cristos (Apocalipsa 2.10, 2 Timotei 4.8, Iacov 1.12).

Unii oameni cred că acești douăzeci și patru de bătrâni reprezintă Israelul, dar în momentul la care a avut loc această vedenie, Israelul, ca întreagă națiune, nu era încă răscumpărat. Bătrânii nu-i pot reprezenta pe sfinții din Necazul cel mare din același motiv – nu toți erau convertiți deja la momentul vedeniei lui Ioan. Cea mai probabilă opțiune este că bătrânii reprezintă Biserica răpită, care cântă cântecele mântuirii (Apocalipsa 5.8-10). Credincioșii poartă cununile victoriei și au ajuns în locul pregătit pentru ei de Răscumpărătorul lor (Ioan 14.1-4).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cine sunt cei douăzeci și patru (24) de bătrâni din Apocalipsa?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries