www.GotQuestions.org/NederlandsVraag: "Wat zijn de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde?"

Antwoord:
Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de hemel. Openbaring hoofdstukken 21 en 22 geven ons een gedetailleerde voorstelling van de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde. Na de eindtijd zullen de tegenwoordige hemel en aarde niet meer bestaan. Zij zullen vervangen worden door de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde. De Nieuwe Aarde zal de eeuwige verblijfplaats voor de gelovigen zijn. De Nieuwe Aarde is de “hemel” waarin wij de eeuwigheid zullen doorbrengen. Het Nieuwe Jeruzalem, de hemelse stad, zal zich op deze Nieuwe Aarde bevinden. De poorten met de parels en de straten van zuiver goud zullen zich dus op de Nieuwe Aarde bevinden.

De hemel – de Nieuwe Aarde – is een stoffelijke plaats waar wij in onze onvergankelijke stoffelijke lichamen zullen verblijven (zie 1 Korintiërs 15:35-58). Het idee dat de hemel zich “in de wolken” zou bevinden is on-Bijbels. Het idee dat wij “geesten zullen zijn die in de hemel zullen rondzweven” is on-Bijbels. De hemel die door gelovigen ervaren zal worden zal een nieuwe en perfecte planeet zijn waarop wij zullen leven. De Nieuwe Aarde zal vrij zijn van zonde, boosaardigheid, ziekte, lijden en dood. Deze zal waarschijnlijk erg veel op onze huidige aarde lijken, of zal misschien zelfs wel een nieuwe versie van onze huidige aarde zijn, maar zonder de vloek van de zonde.

Hoe zit het dan met de Nieuwe Hemel? Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het woord “hemel” in de oudheid betrekking had op de lucht en de ruimte, maar ook op het geestelijke domein waarin God zelf huist. Wanneer Openbaring 21:1 dus spreekt over de Nieuwe Hemel, dan geeft dit waarschijnlijk aan dat het hele universum geschapen zal worden: een Nieuwe Aarde, met een nieuwe lucht en nieuwe ruimte er om heen. Het lijkt zo te zijn dat ook Gods “hemel” opnieuw zal worden geschapen om alles in het universum een “nieuw begin” te geven, stoffelijk en geestelijk. Zullen wij in de eeuwigheid toegang hebben tot de Nieuwe Hemel? Dat is mogelijk… maar we zullen moeten afwachten of dat inderdaad zo is! Mogen wij ons begrip van de Hemel laten vormen door Gods Woord!

© Copyright Got Questions Ministries