settings icon
share icon
Pitanje

Kamo ćeš ići nakon smrti?

Odgovor


Biblija je posve jasna da, u konačnici, postoje samo dvije mogućnosti kamo ćeš ići nakon smrti: raj ili pakao. Biblija također posve jasno tvrdi da možeš znati kamo ćeš ići kada umreš. Kako? Čitaj dalje!

Kao prvo, postoji problem. Svi smo sagriješili (Rimljanima 3:23). Svi smo učinili djela koja su pogrešna, zla ili nemoralna (Propovjednik 7:20). Naš grijeh odvaja nas od Boga i, ako ostane neriješen, naš grijeh će nas na kraju vječno odvojiti od Boga (Matej 25:46; Rimljanima 6:23a). To vječno odvojenje od Boga naziva se paklom, a u Bibliji je opisano kao vječno ognjeno jezero (Otkrivenje 20:14–15).

A sada, rješenje. Bog je postao čovjekom u osobi Isusa Krista (Ivan 1:1, 14; 8:58; 10:30). Živio je bezgrješnim životom (1. Petrova 3:22; 1. Ivanova 3:5) i svojevoljno je žrtvovao svoj život za nas (1. Korinćanima 15:3; 1. Petrova 1:18–19). Njegova smrt platila je kaznu za naše grijehe (2. Korinćanima 5:21). Bog nam sada nudi spasenje i oproštenje kao dar (Rimljanima 6:23b) koji trebamo primiti vjerom (Ivan 3:16; Efežanima 2:8–9). „Vjeruj u Gospodina Isusa… pa ćeš se spasiti“ (Djela 16:31). Pouzdaj se u Isusa kao tvoga jedinoga Spasitelja, oslanjajući se jedino na Njegovu žrtvu kao plaću za tvoje grijehe, i Božja riječ kaže da ti je obećan život na nebu.

Kamo ćeš ići nakon smrti? To ovisi o tebi. Bog te poziva da odabereš i dođeš k Njemu. Izbor je na tebi.

Osjećaš li da te Bog poziva ka vjeri u Krista (Ivan 6:44), dođi ka Spasitelju. Ukoliko Bog diže veo i odstranjuje tvoje duhovno sljepilo (2. Korinćanima 4:4), gledaj ka Spasitelju. Doživljavaš li tračak života tamo gdje si uvijek bio mrtav ili mrtva (Efežanima 2:1), dođi u život kroz Spasitelja.

Kamo ćeš ići nakon smrti? U nebo ili u pakao. Po Isusu Kristu možeš izbjeći pakao. Prihvati Isusa Krista kao svoga Spasitelja, i nebo će biti tvoje vječno odredište. Donesi bilo kakvu drugu odluku, i bit ćeš vječno odvojen od Boga u paklu (Ivan 14:6; Djela 4:12).

Ako sada razumiješ dvije mogućnosti kamo možeš otići nakon smrti, te ako želiš pouzdati se u Isusa Krista kao svoga osobnog Spasitelja, pazi da razumiješ i vjeruješ, te da kao čin vjere saopćiš ovo Bogu: „Bože, znam da sam grješnik i znam da zbog svoga grijeha zaslužujem biti vječno odvojen od Tebe. Zahvaljujem Ti što me voliš, premda to ne zaslužujem, i što si mi kroz smrt i uskrsnuće Isusa Krista pružio žrtvu za moje grijehe. Vjerujem da je Isus umro za moje grijehe i pouzdajem se jedino u Njega kao svoga Spasitelja. Od sada nadalje, pomozi mi da živim za Tebe a ne za grijeh. Pomozi mi živjeti ostatak svoga života u zahvalnosti za predivno spasenje koje si mi dao. Hvala ti, Isuse, što si me spasio!“

Jeste li na osnovu ovoga što ste pročitali donijeli odluku da ćete slijediti Krista? Ako jeste, molimo vas da pritisnete tipku »Danas sam prihvatio Krista« dolje.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kamo ćeš ići nakon smrti?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries